Versió per a imprimir

La Diputació engegarà un programa amb 675.000 euros per a formació i ocupació jove

  • Subvencionada pel Fons Social Europeu i en coordinació amb l'àrea de Cooperació Municipal, Dival Garantia Juvenil desenvoluparà itineraris per a millorar la formació i empleabilitat dels joves
Imagen
15/08/2017

L'empresa pública de la Diputació de València, Divalterra, engegarà el programa Dival Garantia Juvenil, pel qual es duran a terme accions d'atenció, orientació, formació i qualificació destinades a joves d'entre 16 i 30 anys.

 

Aquest projecte, que es durà a terme en coordinació amb l'àrea de Cooperació Municipal de la Diputació, compta amb un pressupost de 674.497,16 euros, subvencionat en un 91,89% per Garantia Juvenil, una iniciativa del Fons Social Europeu que pretén facilitar l'accés dels joves al món laboral.

 

El president de la Diputació i del Consell d'Administració de Divalterra, Jorge Rodríguez, ha formalitzat l'acceptació de la subvenció de la Unió Europea per al desenvolupament d'aquest programa, i ha incidit que “l'execució de polítiques actives d'ocupació són una de les raons de ser de l'àrea de Promoció Econòmica de Divalterra”.

 

Per la seua banda, Emili Altur, diputat de Cooperació Municipal i responsable de l'àrea de Promoció Econòmica, Innovació i Projectes de Formació de Divalterra, ha destacat “l'aposta de Dival Garantia Juvenil per la formació, com a element clau per a aconseguir l'accés dels joves al mercat laboral amb les màximes garanties d'èxit”.

 

Els resposnsables de la institució provincial consideren que amb l'encàrrec per part de la Diputació de gestionar aquest programa europeu, “es demostra que la reversió d'aquesta empresa pública és cada vegada més visible, recuperant l'objecte social per al qual va ser creada, en aquest cas a través d'un programa per al foment de l'ocupació jove en el nostre territori”.

 

Dival Garantia Juvenil

 

El programa formatiu beneficiarà a 270 persones d'entre 16 i 30 anys registrades en el Sistema de Garantia Juvenil i que es troben en situació de desocupació i no estiguen integrades en els sistemes d'educació o formació.

 

El director de l'àrea de Promoció Econòmica, Josep Melero, ha informat que “l'objectiu del programa és atorgar la formació i qualificació que millor s'adapta tant als alumnes com a les necessitats del mercat laboral, amb la finalitat de generar llocs de treball de qualitat”.

 

Itineraris

 

Els itineraris formatius previstos per a 2018 són: Confecció i publicació de pàgines web, Serveis per al Control de la plaga, Atenció soci-sanitària a persones en el domicili, Gestió de repoblacions forestals i tractaments selvícoles, Promoció turística local i informació al visitant, Agricultura Ecològica, Anglés atenció al públic, Neteja de superfícies i mobiliari en edificis i locals i Dinamització d'activitats de temps lliure, educatiu infantil i juvenil.

 

El programa acollirà a joves de tots els municipis de la província de menys de 50.000 habitants. Està previst que cada acció formativa es desenvolupe en dues edicions i que en total arribe a 270 joves repartits en 18 cursos de 15 alumnes cadascun. Un total de 14 cursos permetran l'obtenció del certificat de professionalitat.

 

Garantia Juvenil és una iniciativa europea que pretén facilitar l'accés dels joves al mercat de treball. A Espanya s'emmarca en l'estratègia de Emprenedoria Jove aprovada al febrer de 2013 pel Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social. Així mateix, la recomanació sobre Garantia Juvenil estableix que els joves puguen rebre una oferta d'ocupació, d'educació o formació després d'haver finalitzat els seus estudis o quedar aturats.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet