Versió per a imprimir

La Diputació es posa en marxa per a visibilitzar a la dona en el món rural

  • La diputada d'Igualtat, Eli García, inicia a Requena una sèrie de trobades pels llogarets i pobles de la comarca per a donar a conéixer el seu projecte de reconeixement a este col·lectiu
  • Estes culminaran amb un acte central de reconeixement a les dones del medi rural que tindrà lloc al maig en el municipi de Chera
  • L'objectiu és estendre la iniciativa per totes les comarques de la província al llarg de la legislatura
Imagen
06/03/2020

La Diputació de València ha decidit fer un pas més en la seua aposta pel suport i la defensa de les dones en el medi rural. A partir d'este dijous, la diputada d'Igualtat, Eli García, es disposa a visitar cada racó de la província per a donar a conéixer un ambiciós projecte de reconeixement a les dones que formen part d'este col·lectiu.

 

La iniciativa de la corporació provincial, que es desenvoluparà per comarques, consisteix a instar al major nombre de municipis de l'àmbit rural perquè proposen a una dona que haja destacat en un sector en concret. Així, el projecte en cada comarca culminarà amb la celebració d'un gran acte públic de reconeixement, en el qual totes elles rebran un premi per part de la Diputació. Per a això es realitzaran una sèrie de trobades en diferents localitats amb representants tant dels ajuntaments com de dones del teixit associatiu, per a aprofitar i donar a conéixer la idea.

 

Tal com sosté Eli García, “l'objectiu final del projecte és donar visibilitat a la dona en el medi rural, que totes aquelles dones que han trencat estereotips siguen reconegudes de manera pública. Per a això, la Diputació està disposada a acostar-se fins als diferents pobles i llogarets per a oferir el nostre suport i donar a conéixer de primera mà esta iniciativa”.

 

Inici a Requena-Utiel

 

La comarca de Requena-Utiel, i en concret el municipi de Requena, és el lloc on s'inaugura el projecte, que ha donat principi este dijous en el llogaret dels Pedrones, on han participat la diputada Eli García i diverses dones de Tyrius (Associació Valenciana de Mestresses de casa i Consumidors). Les pròximes trobades discorreran pels llogarets de Campo de Arcís (11 de març), San Antonio (12 de març) i Casas de Eufemia (13 de març).

 

Durant les pròximes setmanes es recorreran diversos municipis més de la província, i està previst que el mes de maig la localitat de Chera aculla la celebració de l'acte públic de reconeixement de les dones rurals de Requena-Utiel. L'objectiu és que, al llarg de la legislatura, esta experiència es vaja desenvolupant per la resta de les comarques de la província de València.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet