Versió per a imprimir

La Diputació exposa cinc projectes europeus i l’estratègia DUSI en la ‘Global Robot Expo 2017’

  • Els huit projectes presentats compten amb un pressupost global de 85 milions d'euros i estan centrats en creixement sostenible, ciutats intel·ligents, innovació i les noves tecnologies
Imagen
04/02/2017

La Diputació de València ha exposat cinc dels Projectes Europeus més rellevants en els quals està treballant i les tres estratègies DUSI en les quals col·labora, durant la “Global Robot Expo 2017”, la fira de la innovació i la robòtica més important a nivell internacional, que s'ha celebrat entre el 2 i 4 de febrer a Madrid.

 

L'Àrea de Projectes Europeus i la Central d'Innovació, que dirigeix el diputat Bartolomé Nofuentes, ha aprofitat el seu estand per a explicar els tres projectes eDUSI que està desenvolupant amb els ajuntaments de Torrent, Quart de Poblet i Paterna. Es tracta de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat, finançada amb el programa europeu FEDER de creixement sostenible i que compta amb un pressupost de 35 milions d'euros entre els tres municipis.

 

També s'han exposat altres cinc projectes europeus de gran envergadura, amb un pressupost total entorn dels 50 milions d'euros: el SmartGov, Photocititex, Nobel Grid, UrbanRec i Simbiotic.

Aquestes cinc iniciatives aposten pel disseny de ciutats intel·ligents i sostenibles, on la transparència i la participació ciutadana tenen un paper central, així com la cura del medi ambient, la innovació i l'ús de les noves tecnologies en les administracions públiques.

 

“Hem portat algunes de les iniciatives més importants que des de Diputació estem liderant, recolzant als nostres joves i col·laborant amb les pimes i municipis valencians que participen”, ha assenyalat Nofuentes.

 

En aquest sentit, el diputat ha valorat com a molt positiva la participació en la Global Robot Expo, ja que “una fira d'aquesta envergadura ens permet iniciar contactes i establir relacions amb potencials socis en el camp de la tecnologia i la innovació, la qual cosa es traduirà en projectes comuns que beneficiaran tant als nostres joves com al nostre teixit empresarial i els nostres municipis”, ha indicat.

 

De fet, s'han obert vies diverses vies de treball, que giren entorn de la innovació i les noves tecnologies, amb futurs socis europeus, amb els quals s'espera formar nous consorcis o que s'adherisquen als ja existents. D'aquesta manera, el diputat ha assegurat que “la nostra presència ací també serveix com a aparador per a mostrar el treball que estem realitzant des de la Diputació per acostar els projectes europeus i de gestió del talent, una oportunitat que el nostre model puga exportar-se a altres administracions”.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet