Versió per a imprimir

La Diputació exposa el seu pla contra la sequera davant més d'un centenar de responsables locals

  • El president de la Diputació de València ha avançat la ‘imminent’ engegada del pla de millora de xarxes d'aigua potable en la inauguració d'una jornada tècnica sobre la gestió de l'aigua
  • El diputat de Medi Ambient, Josep Bort, ha defensat que “sense aigua no hi ha vida” i destaca la coordinació entre les àrees de la institució
  • El diputat responsable d’Egevasa, Voro Femenia, ha explicat que es prioritzaran les actuacions conjuntes i en municipis xicotets
Imagen
18/04/2018

L’escassetat d'aigua i els problemes de proveïment que pateixen els municipis valencians han protagonitzat la jornada tècnica sobre gestió de l'aigua dirigida a ajuntaments que ha tingut lloc aquest dimecres a La Beneficència. En aqueix context, davant més d'un centenar de representants locals, la Diputació de València ha aprofitat per a exposar el seu pla contra la sequera, la engegada del qual, segons ha avançat el president de la institució, Jorge Rodríguez, és “imminent”.

 

“Som conscients que vivim en un àrea amb greus problemes de sequera i que, pel que fa a les xarxes de distribució, perdem molta aigua des que la portem de l'aqüífer fins que arriba a les cases”, ha expressat Rodríguez. És per açò que, davant aquest tipus d'inversions, “necessàries però quantioses des d'un punt de vista econòmic”, la Diputació ha volgut arbitrar un pla específic.

 

Un pla que destinarà 4,2 milions d'euros entre 2018 i 2019 i que “permetrà que tots els ajuntaments puguen presentar un projecte de fins a un màxim de 100.000 euros i puguen obtenir ajudes que, de manera conjunta, el que permetrà és que cada vegada es perda menys aigua en la distribució i que comencem a cuidar un ben tan escàs”.

 

“Sense aigua no hi ha vida”, ha defensat per la seua banda el diputat de Medi Ambient, Josep Bort, qui ha destacat la coordinació entre les àrees de la institució per a tractar de trobar solucions a aquest problema. Un problema “global” i “un dels objectius de desenvolupament sostenible que es va marcar l'ONU per a 2030: garantir el proveïment i sanejament de l'aigua a tot el món”.

 

“Es fa imprescindible que la gent tinga consciència que l'aigua és un ben escàs i que hem de cuidar-ho”, ha remarcat Bort, que ha posat en valor la iniciativa d'engegar el pla contra la sequera de la Diputació de València perquè “desaprofitar un recurs que és escàs, un recurs que ens dóna la vida, és una qüestió que no podem permetre des de cap administració pública”.

 

Un reconeixement a l'esforç amb criteris objectius

 

La convocatòria de subvencions encaminades a la lluita contra la sequera per als exercicis 2018-2019 que ha plantejat la Diputació donarà un termini de 30 dies hàbils per a sol·licitar les ajudes, amb les quals es podrà finançar fins a un 90% de cada actuació de millora amb un pressupost màxim de 100.000 euros. A més, segons ha ressaltat el diputat responsable d’Egevasa, Voro Femenia, “els pobles que ja hagen invertit a millorar el cicle de l'aigua tindran més puntuació”.

 

“Tots els pobles han disposat aquests anys tant de plans provincials com de recursos propis per a efectuar aquestes millores”, ha explicat Femenia, que ha esmentat l'alt nombre de representants locals que ja s'han acostat al llarg de l'any a plantejar les seues necessitats i projectes en matèria hídrica a la seu central de la corporació provincial. “És per açò que volem donar més suport a eixos pobles que s'han preocupat per detectar fugides en la xarxa d'aigua potable”, ha asseverat.

 

Actuacions subvencionades

 

Les actuacions que es podran executar a través d'aquest pla contra la sequera contemplen obres i/o actuacions relacionades amb el subministrament d'aigua, nous dipòsits i millora dels existents, automatització i telecontrol de les instal·lacions, actuacions per al control de pèrdues a les xarxes de subministrament, instal·lació de comptadors i equips de control de cabals i pressions i la construcció de sistemes d'emmagatzematge o drenatge que permeten l'ús de recursos hídrics alternatius mitjançant la regeneració i/o reutilització de l'aigua per als usos permesos.

 

“De cada 100 litres perdem 50 al llarg del camí”, ha denunciat el president durant la seua intervenció. Ara, “la Diputació dotarà als ajuntaments de les eines necessàries per a millorar la xarxa hidràulica i fer-ho amb la màxima eficiència possible”. “Hem de posar-nos les ulleres de mirar a llarg termini”, ha remarcat Rodríguez. “En açò estem treballant”.

 

Hi ha imatges disponibles en el FTP de Dival.

Declaracions del president de la Diputació, Jorge Rodríguez
Declaracions del president de la Diputació, Jorge Rodríguez
Declaracions del diputat de Medi Ambient, Josep Bort
Declaracions del diputat de Medi Ambient, Josep Bort
Declaracions del diputat d'Egevasa, Voro Femenia
Declaracions del diputat d'Egevasa, Voro Femenia
La Diputació exposa el seu pla contra la sequera davant més d'un centenar de responsables locals
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet