Versió per a imprimir

La Diputació exposa els seus mitjans de prevenció i extinció d'incendis en la jornada de portes obertes del 112 GVA

  • El president, Toni Gaspar, ha visitat l'espai expositiu de la Diputació de València, format per les brigades forestals de Divalterra i el Consorci Provincial de Bombers
  • La fira reunix en Port de Sagunt a més de 300 professionals entre bombers, policies, militars, voluntaris i altres perfils dedicats al món de les emergències
Imagen
29/02/2020

La Diputació de València participa, a través de les brigades forestals de Divalterra i el Consorci Provincial de Bombers, en la 19ª Jornada de Portes Obertes sobre Emergències i Seguretat Pública, que se celebra en la zona dels Alts Forns de Port de Sagunt.

 

El president Toni Gaspar, ha estat present en esta jornada, i ha destacat “la coordinació entre els diferents organismes implicats en la gestió de les emergències, sota la coordinació de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències de la Generalitat”.

 

La trobada, organitzada pel Centre de Coordinació d'Emergències (CCE) de la Generalitat Valenciana amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sagunt, compta amb la presència de 22 organismes competents en matèria de seguretat i emergències.

 

D'esta manera, són més de 300 els professionals desplaçats al municipi del Camp de Morvedre, amb l'objectiu de mostrar a la ciutadania tant les seues tasques diàries com les accions que duen a terme quan intervenen en una emergència.

 

Brigades i bombers de Diputació

 

Les brigades forestals de Divalterra compartixen espai durant la Jornada amb el Consorci Provincial de Bombers de la Diputació de València. Els components de les brigades BD Serra i BD València II han explicat als visitants el seu treball de prevenció d'incendis i han mostrat la maquinària utilitzada habitualment per a les tasques de silvicultura, com a desbrossadores, perxes i motoserres, així com els seus vehicles.

 

Així mateix, s'han exposat els equips de protecció individual (EPI’s) i complements de seguretat que utilitzen en les intervencions d'emergència; tant en incendis forestals com en inundacions.

 

Per part seua, el Consorci Provincial de Bombers ha dut a terme un simulacre d'accident de trànsit múltiple on s'ha mostrat com s'actua en estos casos en coordinació amb altres organismes, i com s'excarcera a les víctimes.

 

Multitud d'activitats

 

La jornada ha comptat amb una àmplia programació d'exhibicions i tallers a càrrec dels diferents organismes participants. Així, en la zona d'exposicions s'ha pogut visitar, entre altres, un camió autobomba i un tot terreny del Servei de Bombers Forestals de la Generalitat o el camió de Lloc de Comandament Avançat (PMA), que s'utilitza com a centre d'operacions durant les emergències.

 

També s'han programat exhibicions i tallers a càrrec de Aemet, l'UME, el servei d'Emergències del Centre de Coordinació de la Generalitat, la Policia Local de Sagunt i la Federació d'Espeleòlegs de la Comunitat Valenciana, entre altres.

 

Per part seua, l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències ha donat a conéixer tot el seu dispositiu en el transcurs de la Jornada a través de la Unitat de la Policia Nacional adscrita a la Comunitat Valenciana, diferents grups de voluntaris de Protecció Civil, la plataforma 112 CV, el servei de Seguretat Radiològica, la Unitat de Bombers Forestals de la Generalitat, l'Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències (Ivaspe) i el Centre de Coordinació d'Emergències. 

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet