Versió per a imprimir

La Diputació finança 289 projectes d'infraestructures a La Vall d’Albaida amb una inversió de 14,1 milions

  • L'àrea de Cooperació que dirigix Carlos Fernández Bielsa ha donat llum verda a estes obres de millora d'infraestructures i serveis que decidixen els municipis en el marc del Pla d'Inversions 2020-21
  • Les actuacions en instal·lacions municipals, zones verdes, equipaments culturals i esportius o sanejament tindran lloc en els 34 municipis de la comarca
Imagen
26/10/2020

Els municipis de La Vall d'Albaida poden executar ja els projectes de millora d'infraestructures i serveis inclosos en el Pla d'Inversions 2020-21 de la Diputació de València, que deixarà a la comarca 14.109.397 euros. La corporació provincial ha donat llum verda a 289 projectes sol·licitats pels ajuntaments, que amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida de les veïnes i veïns de La Vall d'Albaida, seran una realitat en els pròxims mesos.

 

Entre les sol·licituds dels municipis de la comarca, destaquen les 39 obres de sanejament i xarxes d'aigua potable; els 36 projectes de millora en instal·lacions i equipaments municipals; les 27 actuacions per a asfaltar, condicionar i millorar camins i vials; i altres 27 encaminades a l'adquisició, subministrament i renovació d'equipaments urbans i urbanització de carrers.

 

Entre les iniciatives locals a les quals va donar llum verda el ple de setembre de la Diputació també es troben 23 obres d'eficiència energètica en enllumenat i instal·lacions municipals; 22 per a la creació o manteniment de zones verdes i 21 projectes de construcció, ampliació o renovació d'espais esportius. En total, 101 actuacions que complixen alguns dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) incentivats per la Diputació i que se sumen a altres obres en equipaments culturals i educatius, millores en l'accessibilitat, així com projectes relacionats amb la mobilitat i la conservació del patrimoni.

 

Projectes destacats          

 

El vicepresident i responsable de Cooperació Municipal i Coordinació Institucional, Carlos Fernández Bielsa, va avançar en el ple de setembre alguns dels projectes més ambiciosos que la Diputació finançarà a les comarques valencianes en el marc del Pla d'Inversions 2020-21. És el cas del projecte de reurbanització de la Plaça de la Concepció d'Ontinyent, una intervenció de 588.000 euros.

 

A esta actuació se sumen, entre altres, la reforma integral del parc de la Font a Agullent (325.000 euros); l'eliminació de barreres urbanístiques, millores en la xarxa de clavegueram i adequació del paviment en el centre històric d'Alfarrasí (120.000); la construcció d'un nou edifici de l'ajuntament de Bèlgida (225.000); la remodelació de la plaça dels Mateus a Benigànim (240.000); la rehabilitació del Palau del Baró de Casanova de Bocairent (300.000): la reforma de la coberta de l'espai públic de Les Poases a Llutxent, amb la finalitat de millorar la seua eficiència energètica (350.000); l'ampliació del cementeri municipal de L’l'Olleria (130.000); la construcció de l'auditori de la Pobla del Duc (310.000); les obres de remodelació del poliesportiu de Quatretonda (208.000); i la construcció d'un nou edifici multiusos a Terrateig (120.000).

 

En paraules del diputat de Cooperació Municipal, Carlos Fernández Bielsa, “les obres d'este nou Pla d'Inversions donen resposta a les necessitats dels municipis de la província, que són els que millor coneixen la seua situació i indiquen a la Diputació on han de destinar-se les ajudes”. En l'apartat tècnic, Fernández Bielsa destaca “la flexibilitat del programa, l'ampliació dels terminis per a facilitar l'execució de les obres i la possibilitat de suspensió dels mateixos per circumstàncies extraordinàries, l'assessorament per a reinvertir els romanents i garantir que els municipis disposen de l'import total que els correspon, així com l'avançament del 50% de l'anualitat en el moment de l'adjudicació”.

 

Un pla de valors

 

El responsable provincial destaca que este és “un pla de valors”, no sols quant al percentatge de projectes vinculats a la sostenibilitat. Un 54% dels municipis ha certificat la seua aposta per la mobilitat sostenible i un 76% dels ajuntaments, al voltant de 200, tindrà un pla d'igualtat en 2021, la qual cosa convertirà València en “la província més compromesa amb la igualtat, però també amb l'energia no contaminant, l'aigua neta i el sanejament, a l'avantguarda de ciutats i comunitats sostenibles”.

 

I dins d’este pla de valors juguen un paper important els plans urbanístics d'actuacions municipals (PUAM), una eina de previsió de creixement sostenible i estratègia de desenvolupament local amb la qual la Diputació incentiva als ajuntaments. En el cas de La Vall d’Albaida, fins a 32 projectes estan directament relacionats amb els PUAM.

 

En línies generals, el Pla d'Inversions 2020-21 donarà resposta a 2.284 sol·licituds dels ajuntaments de la província, ens locals menors i mancomunitats per a executar projectes de millora d'infraestructures i serveis en els municipis valencians, amb una inversió global de 144 milions d'euros. El 90% de les obres les gestionaran directament els consistoris i la resta la Diputació, a petició d'estos.

 

Quant a les categories en les quals s'enquadren els projectes presentats pels ens locals, un 72% són obres de millora en infraestructures i espais públics, un 14% subministraments, un 12% plans urbans estratègics, els anomenats PUAM, i un 2% adquisició de terrenys. Un altre pilar d'este Pla d'Inversions és la sostenibilitat. Més de 900 projectes, un 40% del total, coincidixen amb objectius de desenvolupament sostenible com l'eficiència energètica (21% de les sol·licituds); xarxa de sanejament o distribució d'aigua potable (25% dels projectes); millora de l'accessibilitat en edificació i espais públics (15%); i noves zones verdes (14% de les actuacions previstes).

El vicepresident i responsable de Cooperació Municipal i Coordinació Institucional, Carlos Fernández Bielsa
El vicepresident i responsable de Cooperació Municipal i Coordinació Institucional, Carlos Fernández Bielsa
Carlos Fernández Bielsa
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet