Versió per a imprimir

La Diputació finança 88 projectes d'infraestructures a la plana Utiel-Requena amb una inversió de 5,4 milions

  • El área de Cooperación que dirige Carlos Fernández Bielsa ha dado luz verde a estas obras de mejora de infraestructuras y servicios que deciden los municipios en el marco del Plan de Inversiones 2020-21
  • Las actuaciones en instalaciones municipales, zonas verdes, equipamientos culturales y deportivos, caminos y viales o saneamiento tendrán lugar en los 9 municipios de la comarca
Imagen
27/10/2020

Els municipis de la plana Utiel-Requena poden executar ja els projectes de millora d'infraestructures i serveis inclosos en el Pla d'Inversions 2020-21 de la Diputació de València, que deixarà a la comarca 5.439.088 euros. La corporació provincial ha donat llum verda a 88 projectes sol·licitats pels ajuntaments que, amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida de les veïnes i veïns de la comarca Requena-Utiel, seran una realitat en els pròxims mesos.

 

Entre les sol·licituds dels municipis de la comarca destaquen els 12 projectes per a la creació o manteniment de zones verdes; les 11 obres de sanejament i xarxes d'aigua potable; les 9 actuacions per a millorar l'accessibilitat en espais públics; i les 8 intervencions aprovades per a la construcció, ampliació, equipament o renovació d'espais esportius.

 

Els 9 municipis de la comarca Requena-Utiel també han apostat per les actuacions per a asfaltar, condicionar i millorar camins i vials (7 projectes); la millora d'instal·lacions i equipaments municipals; l'adquisició, subministrament i renovació d'equipaments urbans i urbanització de carrers, i diferents obres d'eficiència energètica en enllumenat i instal·lacions municipals. En total, 45 actuacions que complixen alguns dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) incentivats per la Diputació, la mitat dels projectes a executar, i que se sumen a altres obres en equipaments culturals i educatius i projectes relacionats amb la mobilitat i la conservació del patrimoni.

 

Projectes destacats

 

Entre les actuacions projectades pels ajuntaments de la comarca Requena-Utiel destaquen la renovació de voreres i asfaltat per a millorar l'accessibilitat a Requena i set de les seues aldees, amb un pressupost de 350.000 euros; l'habilitació d'una planta baixa per a local de serveis socials al carrer Olivereta d'Utiel (220.000 euros); la construcció de l'edifici musical a Sinarcas (160.000); la remodelació de la zona infantil i els jardins de la plaça del parc de Villargordo del Cabriel (150.000); i l'ampliació de l'aforament del centre cultural de Camporrobles (100.000).

 

A estos projectes se sumen, entre altres, la renovació del Parc de la Vega de Fuenterrobles, amb una inversió de 160.000 euros; les millores de l'accessibilitat en diversos carrers d'Utiel i el camp de futbol de l’aldea de las Cuevas, a més d'un nou col·lector per a aigües residuals (280.000); la rehabilitació integral per a l’ús de la plaça de bous de Venta del Moro (175.000); i la construcció d'un rocòdrom en el poliesportiu de Requena (115.000).

 

En paraules del diputat de Cooperació Municipal, Carlos Fernández Bielsa, “les obres d'este nou Pla d'Inversions donen resposta a les necessitats dels municipis de la província, que són els que millor coneixen la seua situació i indiquen a la Diputació on han de destinar-se les ajudes”. En l'apartat tècnic, Fernández Bielsa destaca “la flexibilitat del programa, l'ampliació dels terminis per a facilitar l'execució de les obres i la possibilitat de suspensió dels mateixos per circumstàncies extraordinàries, l'assessorament per a reinvertir els romanents i garantir que els municipis disposen de l'import total que els correspon, així com l'avançament del 50% de l'anualitat en el moment de l'adjudicació”.

 

Un pla de valors

 

El responsable provincial destaca que este és “un pla de valors”, no sols quant al percentatge de projectes vinculats a la sostenibilitat. Un 54% dels municipis ha certificat la seua aposta per la mobilitat sostenible i un 76% dels ajuntaments, al voltant de 200, tindrà un pla d'igualtat en 2021, la qual cosa convertirà València en “la província més compromesa amb la igualtat, però també amb l'energia no contaminant, l'aigua neta i el sanejament, a l'avantguarda de ciutats i comunitats sostenibles”.

 

I dins d’este pla de valors juguen un paper important els plans urbanístics d'actuacions municipals (PUAM), una eina de previsió de creixement sostenible i estratègia de desenvolupament local amb la qual la Diputació incentiva als ajuntaments. En el cas de la plana Requena-Utiel, fins a 9 projectes estan directament relacionats amb els PUAM.

 

En línies generals, el Pla d'Inversions 2020-21 donarà resposta a 2.284 sol·licituds dels ajuntaments de la província, ens locals menors i mancomunitats per a executar projectes de millora d'infraestructures i serveis en els municipis valencians, amb una inversió global de 144 milions d'euros. El 90% de les obres les gestionaran directament els consistoris i la resta la Diputació, a petició d'estos.

 

Quant a les categories en les quals s'enquadren els projectes presentats pels ens locals, un 72% són obres de millora en infraestructures i espais públics, un 14% subministraments, un 12% plans urbans estratègics, els anomenats PUAM, i un 2% adquisició de terrenys. Un altre pilar d'este Pla d'Inversions és la sostenibilitat. Més de 900 projectes, un 40% del total, coincidixen amb objectius de desenvolupament sostenible com l'eficiència energètica (21% de les sol·licituds); xarxa de sanejament o distribució d'aigua potable (25% dels projectes); millora de l'accessibilitat en edificació i espais públics (15%); i noves zones verdes (14% de les actuacions previstes).

El vicepresident i responsable de Cooperació Municipal i Coordinació Institucional, Carlos Fernández Bielsa
El vicepresident i responsable de Cooperació Municipal i Coordinació Institucional, Carlos Fernández Bielsa
Carlos Fernández Bielsa
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet