Versió per a imprimir

La Diputació finança un total de 29 projectes de cooperació al desenvolupament i sensibilització

  • El Consell Assessor de Cooperació Internacional es reuneix per a conéixer els fonaments del decret de concessió de les ajudes
  • L'avaluació dels criteris per a aprovar les subvencions a les diferents ONGS s'ha realitzat per dues consultores externes
Imagen
26/11/2019

El Consell Assessor de Cooperació Internacional ha mantingut este dimarts una trobada per a conéixer les conclusions de l'avaluació dels diferents projectes presentats a la Convocatòria de Subvencions 2019 de la corporació provincial.

 

Esta avaluació ha sigut elaborada per dues consultores externes, amb la finalitat d'assegurar l'objectivitat en la concessió de les subvencions. D'una banda, l'empresa Avanzia, ha sigut l'encarregada d'estudiar els projectes presentats a la convocatòria de Cooperació al Desenvolupament; mentre que la consultora AFERS ha realitzat l'informe corresponent als projectes de Sensibilització Social i Educació per al Desenvolupament i la Ciutadania Global.

 

En este sentit, la diputada de Cooperació Internacional, Mentxu Balaguer, ha posat en valor “la màxima transparència amb la qual s'ha dut a terme este procés, encarregat a dues entitats externes, sense cap interferència política i coneixent exactament quins criteris s'han tingut en compte per a accedir a les ajudes”.

 

Les conclusions que s'han donat a conéixer als assistents seran les que fonamenten el decret de concessió de les subvencions que eixirà publicat pròximament.

 

Característiques dels projectes

 

Un total de 15 projectes destinats a la Cooperació al Desenvolupament rebran finançament de la Diputació, després d'obtindre la puntuació exigida sobre la base de quatre criteris objectius: adequació a les bases, valoració de l'ONG, qualitat del projecte presentat i implantació a la província de València.

 

La puntuació mitjana dels projectes és superior a la de la convocatòria anterior, la qual cosa posa de manifest una millora gradual de la qualitat d'aquests, gràcies precisament al coneixement previ de les bases per part de les ONGS.

 

Per àmbit geogràfic, cal destacar que la major part (60%) dels projectes proposats es desenvolupen en països de Llatinoamèrica, seguit d'Àfrica (26%). Quant al sector d'actuació, l'àrea de dona i desenvolupament encapçala la llista, copant més del 26% dels projectes.

 

En total, s'estima que més de 150.000 persones es veuran beneficiades per aquestes iniciatives, la majoria d'elles dones i xiquets.

 

D'altra banda, han sigut 14 els projectes de Sensibilització Social i Educació per al Desenvolupament i la Ciutadania Global proposats per a accedir a les ajudes de la Diputació, sotmesos als mateixos criteris d'avaluació anteriorment citats. Per a este apartat, la corporació compta amb un pressupost de 100.000 euros, repartint 8.000 euros com a màxim per cada projecte.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet