Versió per a imprimir

La Diputació forma al personal de l'Administració Local en 'Dret d'accés i protecció de dades'

  • Jordi Verdú, cap de secció de Transparència i Govern Obert de l'ajuntament de València: "la transparència és l'eina que pretén recuperar la confiança de la ciutadania en les administracions públiques"
Imagen
28/11/2017

La Diputació de València a través de l'àrea de Transparència i Govern Obert que encapçala el diputat Berto Jaramillo, ha organitzat l'última de les jornades formatives d'enguany destinada al 'Dret d'accés i protecció de dades: L'altra realitat'.

 

La jornada, que s'ha celebrat aquest dilluns en ADEIT (Fundació Universitat d'empresa de València), ha estat destinada a personal laboral i funcionariat de l'administració local i ha doblegat la participació respecte a altres jornades, passant de les 70 places previstes a 202, que són les que permet la major de les sales de ADEIT.

 

'Dret d'accés i protecció de dades: L'altra realitat' pretén donar les eines, claus i material per a poder desenvolupar una millor labor per part del funcionariat de l'administració local. Així mateix té l'objectiu d'establir els passos a seguir per a implementar el procediment d'accés a la informació en els ajuntaments, complint amb els criteris més avançats en matèria de transparència, a més d'oferir les claus i tècniques més rellevants sobre les quals pivota el dret a la protecció de dades i el dret d'accés a la informació pública, per a obtenir criteris i trobar l'equilibri entre aqueixos dos drets.

 

Com a experts en la matèria han intervingut Jordi Verdú, cap de secció de Transparència i Govern Obert de l'ajuntament de València i director tècnic de la Unitat Responsable de Transparència de l'ajuntament de València i Javier Brines Martínez, cap del departament de Règim Interior, Protecció de Dades, Transparència i Accés a la Informació Pública de l'Ajuntament de Tavernes de la Valldigna.

 

La jornada ha començat comentant el baròmetre del CIS del mes d'octubre on ressalten les preocupacions de la ciutadania quant als problemes d'Espanya, en primer lloc l'atur, seguit de la corrupció i el frau. "La transparència és l'eina que pretén recuperar la confiança dels ciutadans en les administracions públiques", ha assenyalat Jordi Verdú, cap de secció de Transparència i Govern Obert de l'ajuntament de València.

 

El seminari s'ha desenvolupat en dues parts diferenciades. La primera ha consistit a proporcionar un model de referència pel que fa a la temàtica de la jornada, en aquest cas, el dret d'accés i la protecció de dades.

 

En la segona part, s'ha optat per utilitzar una metodologia de taller pràctic en la qual, mitjançant un diàleg entre professionals, s'han resolt dubtes i exposat casos pràctics que han plantejat els assistents per a atendre degudament aquests dos drets, a fi de reduir riscos i, en definitiva, ajudar a resoldre els problemes que el funcionariat haurà d'afrontar en algun moment.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet