Versió per a imprimir

La Diputació i el CEEI creen la figura del mentor rural per a impulsar l'emprenedoria en zones d'interior

  • L'àrea de Desenvolupament Rural i Polítiques contra la Despoblació que dirigix Ramiro Rivera col·labora amb el Centre Europeu d'Empreses Innovadores (CEEI) en el programa ‘Emprendeaventura’
Imagen
04/05/2021

La Diputació de València, a través de la Delegació de Desenvolupament Rural i Polítiques contra la Despoblació que dirigix Ramiro Rivera, col·labora amb el Centre Europeu d'Empreses Innovadores (CEEI València) en els programes formatius en línia i gratuïts ‘Emprendeaventura’ i ‘Mentorització Rural’. L'objectiu dels dos programes, que tenen ja obert el termini d'inscripció, és fomentar l'emprenedoria rural a la província de València.

 

El programa ‘Emprendeaventura’ està concebut per a madurar idees de negoci o nous projectes d'empreses de recent creació perquè els seus promotors, després d'una formació especialitzada, estiguen preparats per a implantar la seua idea empresarial. D'altra banda, el nou programa de Mentorització actua en una fase posterior, oferint un servei personalitzat d'assessorament i seguiment a les persones impulsores de projectes emprenedors en municipis rurals.

 

En l'actual context econòmic, en què d'acord amb les dades del Col·legi de Registradors de la Propietat i Mercantils en 2020 es van crear en la Comunitat Valenciana un 13% menys d'empreses que en 2019, cal destacar que la taxa mitjana d'activitat emprenedora rural és del 7,3%, enfront del 5,5% de la taxa mitjana urbana segons l'últim informe GEM (Global Entrepreneurship Monitor).

 

En paraules del diputat de Desenvolupament Rural i Polítiques contra la Despoblació, Ramiro Rivera, “iniciatives com estes posen de manifest el compromís de la Diputació amb els projectes emprenedors que sorgixen en zones rurals, com a manera de fer front al repte demogràfic donant suport al desenvolupament socioeconòmic dels territoris d'interior per a fixar i atraure població”.

 

Programa Emprendeaventura

 

Després de l'èxit d'anteriors sessions d'este programa d'entrenament, impartit per CEEI València i llançat en col·laboració amb els Grups d'Acció Local (GAL) de Túria-Calderona, Rurable, Som Rurals, Caroig-Xúquer i el grup pesquer (GALP) Gandia-Albufera, la Diputació finançarà en 2021 tres noves edicions d’Emprendeaventura. Les cinc edicions anteriors llançades per la Delegació de Desenvolupament Rural van permetre impulsar 52 projectes emprenedors en zones rurals de la província.

 

La corresponent a este trimestre admet inscripcions fins al pròxim 18 de maig, oferint ajuda a les persones emprenedores en el procés de posada en marxa del seu projecte i en la millora de les tècniques de gestió empresarial mitjançant 12 sessions de formació i tutories grupals en línia de quatre hores a partir del 19 de maig.

 

Programa de Mentorització Rural

 

Per a donar continuïtat als projectes impulsats a través d’Emprendeaventura, així com a altres iniciatives empresarials en zones rurals, el nou programa de Mentorització Rural oferix un servei d'acompanyament a les persones emprenedores d'una idea de negoci, oferint-los eines i assessorament en les diferents àrees de gestió empresarial.

 

El programa compta amb una atenció individualitzada per a cobrir les necessitats concretes de cada projecte empresarial i una mentorització per a realitzar un seguiment dels projectes. S'aplicaran metodologies innovadores com és el cas de Design Thinking o Lligen Startup, segons el seu encaix amb el desenvolupament del negoci i les seues necessitats de creixement. A més, se'ls oferirà també informació de les ajudes i subvencions a les quals poden optar.

 

Les persones emprenedores interessades disposaran d'un equip de mentors especialitzats en les diferents àrees de gestió empresarial amb els quals podran avançar en el desenvolupament del seu projecte i de la seua empresa. Mentor i emprenedor podran organitzar reunions de treball en línia amb l'objectiu d'avançar en el desenvolupament del projecte, resolent per a això les qüestions d'interés que es plantegen i enfocant l'estratègia de negoci en les diferents àrees de l'empresa.

 

Xarxa ADL

 

La Diputació de València i CEEI València difondran estos serveis entre les Agències de Desenvolupament Local (ADL) de les zones rurals, així com entre els Grups d'Acció Local, com a integrants de la xarxa provincial coordinada pel Servei de Desenvolupament Local de Divalterra que agrupa 179 entitats i dóna servei a més del 90% de municipis i població de la província.

 

La Diputació posa a la disposició de les ADL i els GAL, principals punts de referència per a atendre emprenedors i empreses, serveis gratuïts com Emprendeaventura i Mentorització Rural, que permeten completar el servei oferit a nivell local amb assessoraments més complets.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet