Versió per a imprimir

La Diputació i l’Ateneu de València col·laboraran en un projecte europeu per a posar en valor la seua riquesa patrimonial i cultural

  • L’objectiu és la internacionalització dels ateneus espanyols, aprofitant la presidència a nivell nacional que té l’Ateneu Mercantil de València
El diputat de Projectes Europeus, Bartolomé Nofuentes, i el gerent de l'Ateneu M
11/01/2017

L'Àrea de Projectes Europeus de la Diputació de València i l'Ateneu Mercantil col·laboraran en un projecte europeu per a posar en valor la riquesa cultural i patrimonial dels ateneus espanyols, aprofitant la presidència que en aquests moments té el de València en territori nacional. «L'Ateneu constitueix un element referencial en la vida valenciana», ha assenyalat el diputat de Projectes Europeus, Bartolomé Nofuentes, qui ha reconegut tot el treball que l'associació cultural porta realitzant a la Comunitat Valenciana des de fa anys.

 

El principal objectiu d'aquesta col·laboració és afavorir la internacionalització dels ateneus a Europa, visibilitzant la seua activitat i difonent el valor patrimonial, cultural i artístic. En una reunió mantinguda en la seu de la corporació provincial entre el responsable de l'Àrea i el gerent de l'Ateneu Mercantil, Miguel Aucejo, s'han abordat possibilitats de cooperació entre ambdues institucions, no solament en projectes europeus sinó també en la participació de la Diputació com a jurat en el Premi Ateneu StartUp Accelerator per a emprenedors.

 

L'Ateneu Mercantil és una institució cultural que va nàixer el 23 de març de 1879 per atendre les necessitats culturals i de formació dels empleats del comerç. Des de 1950, l'Ateneu ha sigut declarat d'Utilitat Pública i té seu en la plaça de l'Ajuntament. Compta amb prop de 3.000 socis, una biblioteca que alberga més de 52.000 volums i una hemeroteca amb capçaleres de periòdics des de 1790. Posseeix també una bona pinacoteca entre els fons de la qual es troben les pintures d'Antonio Cortina Farinós.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet