Versió per a imprimir

La Diputació i la Generalitat celebren la primera reunió de la comissió bilateral per a ordenar competències

  • La constitució de la primera de les dues comissions bilaterals anunciades pels presidents Ximo Puig i Toni Gaspar obri el full de ruta per a evitar duplicitats i aconseguir una gestió més eficient
  • La vicepresidenta provincial, Mª Josep Amigó, i el director general d'Administració Local, Toni Such, aposten per estabilitzar les col·laboracions en els pressupostos “al marge de vaivens polítics”
Imagen
26/02/2019

La Generalitat i la Diputació de València han iniciat aquest dimarts les reunions de les comissions bilaterals entre totes dues institucions anunciades a l'octubre pels seus presidents, Ximo Puig i Toni Gaspar, amb l'objectiu d'intensificar la coordinació en matèria de gestió i oferir els millors serveis públics a la ciutadania.

 

La primera d'aquestes reunions ha tingut lloc en la seu central de la Diputació en la Plaça Manises, i ha servit per a constituir la comissió bilateral de transferències. Per part de la corporació provincial han assistit la vicepresidenta, Mª Josep Amigó, la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, i el diputat de Comarcalització, Voro Femenía. Els tres alts càrrecs designats pel Consell per a participar en aquestes trobades de treball són els directors generals d'Administració Local, Toni Such, Sector Públic, Isa Castelló, i Coordinació Institucional, Iván Castañón.

 

La vicepresidenta de la Diputació, Mª Josep Amigó, ha recordat que “la prioritat des del minut zero d'aquesta legislatura ha sigut la col·laboració amb el Consell i els ajuntaments per a millorar la vida de les persones”. Amigó ha fet referència a Xarxa Llibres, el Fons de Cooperació Municipal i altres accions conjuntes en matèria de Benestar, Educació i Medi Ambient com a “exemples d'aqueixes col·laboracions que han de quedar fixades de manera estable en els pressupostos, alienes als vaivens polítics”.

 

La responsable provincial ha destacat la “sintonia total” existent entre totes dues parts, Diputació i Generalitat, per a “estudiar en profunditat aqueixes competències impròpies de la corporació en àmbits com la sanitat, l'esport, l'educació i el turisme, amb l'objectiu de no duplicar esforços i oferir la millor atenció als usuaris d'aquests serveis”.

 

En paraules de Toni Such, “les dues institucions ens posem a la feina per a racionalitzar les competències i l'ús de recursos públics, amb l'objectiu d'evitar duplicitats i ser més eficients en la gestió”. Per a Such, “s'ha treballat conjuntament aquests tres anys i estem molt satisfets del resultat, però continuen havent-hi competències impròpies que cal posar sobre la taula i que abordarem en pròximes reunions”.

 

El director general d'Administració Local coincideix amb la vicepresidenta de la Diputació que “els diners no són de l'una o l'altra administració sinó de les veïnes i veïns dels municipis”, i agraeix a la corporació provincial la seua actitud a l'hora de “coordinar esforços i projectes amb la Generalitat”.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet