Versió per a imprimir

La Diputació i la Generalitat firmen un conveni per a impulsar el servei en les línies de transport interurbà

  • La corporació que presideix Jorge Rodríguez aportarà un milió d'euros a la Conselleria que dirigeix María José Salvador, que gestionarà el manteniment de les línies i l’abonament de transbord en l'àrea metropolitana de València
  • Comença un procés de renovació del mapa del transport, que s'adequarà a les necessitats reals dels veïns de les poblacions de la província i els connectarà amb els serveis bàsics
Imagen
15/09/2016

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, i la consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, han firmat aquest dijous un conveni de coŀlaboració per a impulsar les línies de transport interurbà en la província, tant en l'àrea metropolitana de València com en les concessions que la Generalitat té amb empreses en totes les comarques de la província.


Amb la firma del conveni, la Diputació de València es compromet a transferir un milió d'euros a la Conselleria perquè s'encarregue de gestionar el manteniment de les línies de transport interurbà en les comarques de la província. En aquesta partida s'inclou l’abonament de transbord presentat la setmana passada, que possibilitarà l'intercanvi sense cost afegit entre l'EMT, metro i Metrobús en l'àrea metropolitana de València.

 

El president de la Diputació, Jorge Rodríguez, ha valorat positivament aquesta coŀlaboració, que «vol garantir el transport públic i millorar-lo on calga en més d'un centenar de municipis de la província, amb repercussió en pràcticament totes les comarques». Rodríguez ha insistit que «la Generalitat i qualsevol altra administració pública trobarà sempre la Diputació de València en projectes i programes que servisquen per a millorar la qualitat de vida de les persones i garantisquen la prestació de serveis bàsics com el transport».

 

Per la seua banda, la consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha destacat «l’efecte multiplicador de la coŀlaboració entre institucions», en aquest cas en el context d’«un full de ruta comú de la Generalitat i la Diputació per a millorar el transport públic i la mobilitat sostenible».

 
El conveni firmat per Rodríguez i Salvador naix sobre la base que és la Generalitat la que té les competències en la planificació, l’execució i el manteniment de les línies de transport interurbà, i la Diputació està habilitada per a coŀlaborar econòmicament amb la Conselleria en el manteniment d'aquestes línies.

 

El nou govern valencià ha començat un procés de reordenació del mapa de concessions, ja que el govern anterior va deixar la major part de les concessions caducades. Per això ha començat un procés de renovació d'un nou mapa de transport que s'adeqüe a les necessitats reals dels veïns de les poblacions i els connecte amb els serveis bàsics essencials. També s'estableix una comissió de seguiment constituïda per dos representants de la Conselleria i dos de la Diputació i la possibilitat de prorrogar el conveni anualment per un període màxim de tres anys.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet