Versió per a imprimir

La Diputació i la Politècnica treballen en una guia per a conèixer el cost real del subministrament d'aigua potable en els municipis

  • L'eina, que estarà acabada en poques setmanes, l'ha desenvolupat l'Institut Tecnològic de l'Aigua de la Universitat Politècnica de València
  • Voro Femenía, diputat de Mancomunitats i Comarcalització: “Es tracta d'analitzar la infraestructura i la xarxa de distribució per a reforçar la gestió del cicle integral de l'aigua”
Imagen
05/07/2018

En una època en la qual l'escassetat d'aigua afecta a pràcticament tota la província, la Diputació de València segueix apostant per buscar eines que permeten als municipis millorar l'eficiència de les xarxes de subministrament. És per això que ha encarregat a l'Institut Tecnològic de l'Aigua, integrat en la Universitat Politècnica de València, una guia que servisca d'assessorament als ajuntaments per a conèixer de primera mà quin és el cost real de la distribució d'aigua potable i sanejament.

 

“L'objectiu final és millorar el servei que es presta als veïns. Els municipis poden analitzar la seua infraestructura i saber com se subministra l'aigua coneguent així el seu cost real per a reforçar la gestió del cicle”, explica el diputat de Mancomunitats i Comarcalització, Voro Femenía, després de reunir-se amb el director de l’ITA, Enrique Cabrera, expert en hidràulica urbana, i dos tècnics de la corporació provincial del servei de Medi ambient, Juan José Mayans, cap de la secció d'Aigua i Residus Sòlids Urbans, i José Vicente Úbeda, de la secció de Medi Natural i Sostenibilitat.

 

En esta segona reunió, Cabrera, responsable del projecte, ha exposat la guia, que es troba en la fase final d'elaboració –es presentarà en poques setmanes- i que estarà en la línia de l'aposta de la Diputació per dotar als ajuntaments d'eines útils per a avaluar les seues polítiques entorn de la gestió de l'aigua. “Al final és fer un inventari de la xarxa que té el poble, del seu estat, i una auditoria per a esbrinar, per exemple, què implicaria, a l'hora d'establir la tarifa, fer alguna renovació o reforma”, explica Femenía.

 

Pla contra la Sequera

 

La guia metodològica elaborada per l’ITA, per encàrrec de la Diputació de València, forma part de l'aposta de la corporació provincial per fer front a l'escassetat d'aigua. Una aposta que es concreta en el pla bianual contra la sequera que, entre 2018 i 2019, destinarà 6.200.000 euros a projectes, presentats pels ajuntaments, per a millorar l'eficiència en la xarxa de distribució.

 

La finalitat és que es duguen a terme actuacions de reparació i millora de les xarxes de dipòsit i subministrament d'aigua, evitant fugues i tractant que l'aigua no es perda en el camí dels aqüífers a les aixetes de les vivendes particulars.

 

 

 

 

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet