Versió per a imprimir

La Diputació i la Universitat de València organitzen una jornada formativa sobre immigració a Mislata

  • Professors i experts analitzen el fenomen en la taula redona «La convivència en la diversitat i els reptes a afrontar en el camp de la xenofòbia i la islamofòbia»
  • La xarrada forma part del cicle «Benestar, formació, territori», que recorrerà catorze municipis de la província per a debatre sobre temes com l'assetjament escolar, la desocupació femenina i l'economia social
Charla Xàtiva 16 septiembre.jpg
23/09/2016

El centre sociocultural de Mislata acull aquest divendres, 23 de setembre, a partir de les 18 h una jornada formativa sobre immigració com a part del programa «Benestar, formació, territori», organitzat pel Servei de Benestar Social de la Diputació de València en coŀlaboració amb el Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València.

 

La diputada de Benestar Social i Educació, Mercedes Berenguer, i el vicerector de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València, Jorge Hermosilla, participaran en la sessió inaugural amb l'alcalde de Mislata, Carlos Fernández.

 

Construir la convivència des de la cultura de la pau és un dels reptes principals a què s'enfronten les societats europees multiculturals. Per a aconseguir-ho, serà fonamental superar obstacles com la xenofòbia, especialment cap als musulmans, i l'estigmatització dels immigrants.  Per això la immigració es portarà a debat i anàlisi des de les perspectives dels drets humans i les polítiques públiques. Concretament, s'ha organitzat una taula redona amb el títol «La convivència en la diversitat i els reptes a afrontar en el camp de la xenofòbia i la islamofòbia», en la qual els professors Javier de Lucas i Albert Mora analitzaran aquesta realitat i plantejaran algunes línies d'actuació vinculades a la mediació, la interculturalitat i la promoció de drets. La també professora Belén Cardona moderarà el debat.

 

Després de les exposicions dels experts, s'obrirà un torn de preguntes i debat entre els assistents perquè puguen resoldre els seus dubtes i plantejar les seues pròpies idees, ja que l'objectiu de les ponències és aportar coneixements als ciutadans sobre temes propers i del seu interés.


Pròximes jornades

El cicle de xarrades «Benestar, formació, territori» es compondrà de catorze jornades, que es faran en uns quants municipis de la província de València entre els mesos de juliol i novembre i en les quals es tractaran temes socials d'interés especial per a la ciutadania organitzats en blocs.

 

El mòdul «Economia social i cooperativisme», coordinat per la professora Pilar Alguacil, començà a Yátova el 8 de juliol, ja ha estat a Xàtiva, Villar del Arzobispo i Requena, i arribarà a Titaguas el 30 de setembre.

 

La professora de Dret Penal Paz Llòria coordina el bloc «Ciber-assetjament», que se celebrarà a Quart de Poblet el 14 d'octubre, a Gandia el 18 d'octubre, a Ontinyent el 25 d'octubre, a Sueca el 28 d'octubre, a Algemesí el 4 de novembre i a Llíria el 8 de novembre.

 

Finalment, la taula redona«Immigració», coordinada per Belén Cardona, professora del departament de Dret del Treball i de la Seguretat Social, i Javier de Lucas, director de l'Institut Interuniversitari de Drets Humans, tindran lloc hui a Mislata, a Burjassot el 27 de setembre i a Faura el 4 d'octubre.

 

Amb aquest programa formatiu, la Diputació de València vol portar els coneixements a totes les dimensions de la societat de la província, territorial, comunitària i ciutadana. Per això les jornades estaran obertes a tots els ciutadans i coŀlectius, amb atenció especial als de caràcter social, educatiu i assistencial.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet