Versió per a imprimir

La Diputació i la Universitat de València s'unixen per a fomentar l'emprenedoria en zones despoblades

  • A través d’Emprén Rural, estudiants universitaris podran accedir a beques i pràctiques en empreses presentant iniciatives emprenedores i idees de negoci
  • Des de Divalterra es col·laborarà per a promoure el programa entre les Agències de Desenvolupament Local dels municipis
Imagen
07/08/2020

La Universitat de València (UV) i la Diputació de València han posat en marxa la iniciativa Emprén Rural, un programa intensiu de formació en emprenedoria rural per a estudiants universitaris amb beques i pràctiques en empreses, ajuntaments i mancomunitats de la província en municipis de menys de 3.000 habitants.

 

Este programa està dirigit a estudiants matriculats en estudis oficials de grau, màster o doctorat de la UV durant el curs acadèmic 2020/21, i seleccionarà les millors iniciatives emprenedores i idees de negoci aplicables a l'àmbit rural. Els projectes presentats hauran d'estar alineats amb els objectius i metes de desenvolupament sostenible (ODS 2030).

 

A través d’Emprén Rural, les persones que presenten les millors iniciatives podran accedir a un programa intensiu de formació en emprenedoria rural i realitzar pràctiques municipis en risc de despoblació per a enriquir d'esta manera els seus projectes d'empresa.

 

Tal com establixen les bases reguladores d'este programa, les pràctiques estaran remunerades amb 1.000 euros mensuals i tindran una duració d'entre un i tres mesos, a jornada completa, entre octubre i desembre de 2020.

 

Difusió a través de les ADL

 

Des de Divalterra, a través del seu servei de Desenvolupament Local, es dona difusió a Emprén Rural entre totes les Agències de Desenvolupament Local (ADL) integrades en la seua iniciativa Xarxa ADL, a través de les 163 entitats locals adherides, entre ajuntaments i mancomunitats.

 

En este sentit, l'empresa de la Diputació de València oferix als ADL una sèrie d'eines de gestió per a registrar i fer un seguiment dels assessoraments efectuats a empreses, emprenedors i associacions.

 

Així mateix, també es poden confeccionar plans de viabilitat economicofinancera, gestionar ofertes i demandes d'ocupació o accedir a dades estadístiques socioeconòmiques a escala local, a través del portal www.divaladl.es i la seua intranet de gestió.

 

D'esta manera, es fomenta el treball en xarxa de les Agències de Desenvolupament Local, mantenint-les informades mitjançant butlletins sobre ajudes, subvencions, jornades i estudis relacionats amb el desenvolupament local, així com a través d'accions presencials de formació específica.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet