Versió per a imprimir

La Diputació i l'AVT potencien el motor del turisme valencià amb plans de dinamització en 8 comarques

  • El president, Jorge Rodríguez, i el secretari autonòmic de l'Agència Valenciana del Turisme presenten en Fitur aquest programa que implica a les mancomunitats i inverteix 7,2 milions en la provincia
  • Rodríguez: "La unió, l'estratègia i la coordinació han de seguir guiant el treball de les institucions i els ens locals per a desenvolupar una oferta turística global amb la qual guanyem tots"
Imagen
19/01/2018

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, creu que la comarcalització "és també una eina fonamental de dinamització turística i desenvolupament econòmic". Aqueixa és precisament l'essència dels plans engegats entre l'Agència Valenciana del Turisme (AVT), la corporació que presideix Rodríguez i diferents mancomunitats, que "mostren aqueix canvi en el model turístic, que ara passa per no improvisar, professionalitzar les gestions i sumar a alcaldes i alcaldesses a la recerca d'una oferta turística global amb la qual tots guanyem".

 

Amb aquest objectiu naixen uns Planes de Governança i Dinamització Turística que han invertit 7,2 milions d'euros en 8 comarques valencianes, a través de projectes treballats al costat de d'altres mancomunitats en un període de tres anys. "L'important d'aquests plans és que no caduquen una vegada finalitza la inversió, ja que estan donant lloc a un paquet turístic complementari al turisme vacacional de sol i platja", ha explicat Rodríguez, que afig que "aquestes accions ajuden a desestacionalitzar i compatibilitzar l'oferta tradicional amb les grans joies que amaguen els municipis d'interior".

 

En paraules del president de la Diputació de València, que va presentar en Fitur els plans de dinamització turística al costat del secretari autonòmic de l'AVT, Francesc Colomer, el president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, i el vicepresident de la corporació alacantina, Eduardo Dolón, "la unió, l'estratègia i la coordinació han de seguir guiant el treball de les institucions públiques i els ens locals perquè el motor turístic siga cada vegada més potent".

 

En referència a la unió, Rodríguez ha assenyalat que "aquesta foto amb responsables d'altres institucions demostra que més enllà de colors polítics podem i devem ser capaços de posar-nos d'acord per a situar per sobre de tot el ben comú dels ciutadans". L'estratègia, d'altra banda, és la que ha permés treballar en un model "a través del qual hem passat d'encants a productes turístics", mentre que la coordinació entre Generalitat, diputacions i mancomunitats "ens ha fet entendre a totes i tots que cabem sota aqueix paraigua de la marca Comunitat Valenciana", segons el president.

 

Nous productes turístics en 2018

 

Jorge Rodríguez i el secretari autonòmic de l'AVT, Francesc Colomer, coincideixen a l'hora de destacar "la necessitat que els diferents ens públics puguen participar, codecidir i corresponsabilitzara en aquests plans de dinamització que també obrin les portes a la col·laboració públic-privada", amb la finalitat d'oferir productes turístics sostenibles que perduren en el temps com a part d'aqueixa oferta turística global més enllà del període de gestació del projecte.

 

Fruit d'aquest full de ruta per a crear una xarxa de plans de competitivitat turística que aconseguisca a totes les comarques de la Comunitat, enguany s'engeguen tres nous projectes amb les mancomunitats de la Foia de Bunyol-Xiva, El Carraixet i La Canal de Navarrés, que se sumen als plans que es van desenvolupant en La Ribera Baixa, La Vall d'Albaida, L'Alt Turia, La Safor i el Camp de Morvedre. Cadascun d'aquests programes compten amb una inversió de 900.000 euros per a tres anys, aportats a parts iguals entre la Diputació de València, l'AVT i la mancomunitat en qüestió.

 

El màxim responsable de l'AVT, Francesc Colomer, ha representat de forma gràfica aquesta iniciativa en Fitur: "hem d'aprendre a ser més tramoistes, perquè en l'escena estiga representat el producte turístic, el viatge, la destinació, les emocions de la gent i la nostra capacitat per a seduir". D'açò es tracta en el marc d'una de les fires turístiques més importants del món: seduir amb els encants dels municipis valencians. I si és tots a l'una, millor.

 

Hi ha imatges disponibles en el FTP de Dival.

Declaracions de Jorge Rodríguez, president de la Diputació
Declaracions de Jorge Rodríguez, president de la Diputació
Declaracions de Francesc Colomer, secretari autonómic de la AVT
Declaracions de Francesc Colomer, secretari autonómic de la AVT
La Diputació i l'AVT potencien el motor del turisme valencià amb plans de dinamització en 8 comarques
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet