Versió per a imprimir

La Diputació impulsa el projecte europeu per a reduir la concentració de nitrats en el cicle de l'aigua

  • La seu de la corporació provincial acull la primera trobada del programa per a la descontaminació de l'aigua ‘Life Libernitrate’
  • Bartolomé Nofuentes: “Hem de llançar i captar exemples per a integrar en la nostra acció política projectes que ens facen ‘pensar en verd”
Imagen
17/06/2018

La Diputació de València, a través de l'àrea de Projectes Europeus que dirigeix Bartolomé Nofuentes, ha organitzat la primera taula política de treball del projecte ‘Life Libernitrate’, una trobada transversal en sintonia amb la Unió Europea, amb l'objectiu d'establir línies d'actuació que es puguen dur a terme des de les administracions públiques per a reduir la concentració de nitrats en el cicle de l'aigua.

 

Sota el títol ‘Aigua i nitrats, propostes i accions polítiques de present i futur’, la jornada ha reunit en diferents taules de debat a tots els actors relacionats amb la implementació d'aquest projecte, encapçalats pel secretari autonòmic d'Agricultura i Desenvolupament Local, Francisco Rodríguez Mulero, i el mateox diputat provincial de Projectes Europeus, Bartolomé Nofuentes.

 

Ha sigut el secretari autonòmic l'encarregat de posar el focus en  la crema de la palla de l'arròs i el problema que açò suposa a diferents nivells, començant per la concentració de fums i la contaminació atmosfèrica. “Per açò és tan important saber que ja hi ha projectes de recerca sobre la palla de l'arròs, convertint-la en una cosa utilitzable, reduint nitrats que ja no aniran a parar al sòl”, ha posat en valor Rodríguez Mulero. “Plantejaments d'institucions tan potents com la UPV, la UV i la universitat de Gènova que aconseguiran que aquest projecte siga un cas d'èxit al que tots puguem sumar-nos”, ha conclòs.

 

Comunicació i transversalitat

 

Bartolomé Nofuentes, per la seua banda, ha posat l'accent en la necessitat de fer anàlisi i propostes des de la transversalitat, anant de la mà de projectes ja existents que ens facen ‘pensar en verd’ i fent que se senten protagonistes de la transformació que cal fer en eixa gobernanza ‘multinivell’ en el qual tota la societat, organitzada, ha d'estar present en la presa d'eixes decisions”, ha asseverat el diputat.

 

Nofuentes ha destacat que l'objectiu d'aquesta jornada és, per tant, “donar a conèixer les diferents accions i propostes que es poden implementar des de l'acció política en els diferents àmbits de govern, tant local, com a provincial, autonòmic o europeu”. “Llancem i captem exemples per a integrar aqueixos projectes en la nostra acció política”, ha instat el responsable de l'àrea de Projectes Europeus.

 

Finalment, el diputat ha retornat l'agraïment als socis del projecte, com els representants del Consorci de la Ribera, els qui han felicitat a la Diputació de València pel seu paper com a “companya de viatge” en aquest tipus d'iniciatives, al mateix temps que ha posat el focus en la importància de comunicar i sensibilitzar sobre aquesta matèria.

 

‘Life Libernitrate’ està conformat per vuit socis de diferents països: el Consorci de la Ribera, la Universitat Politècnica de València, la Universitat de València, la Diputació de València, Aigües de València ES, la Universitat de Gènova, la Unió de Llauradors i Ramaders i la Stichting Incubator. La jornada del 13 de juny ha posat punt i final a tres dies de trobada a València a la que han acudit els socis del projecte.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet