Versió per a imprimir

La Diputació impulsa el relleu i la creació d'empreses en zones rurals per a evitar la despoblació

  • El diputat de Desenvolupament Rural, Ramiro Rivera, es reunix amb la Fundació València Activa per a estudiar vies de col·laboració institucional i l'aplicació del programa Reactivem en els municipis
  • L'àrea de Polítiques contra la Despoblació analitza experiències d'èxit en matèria de transmissió empresarial i oportunitats de negoci per a aplicar-les en l'àmbit rural de la província
Imagen
27/01/2021

La Diputació de València estudia vies de col·laboració amb altres institucions i experiències d'èxit en matèria de relleu empresarial i noves oportunitats de negoci per a aplicar-les en l'àmbit rural de la província i contribuir a evitar la despoblació en els municipis més xicotets, localitzats principalment en zones d'interior allunyades de grans municipis o nuclis urbans.

 

La delegació de Desenvolupament Rural i Polítiques contra la Despoblació que dirigix Ramiro Rivera té previst impulsar un programa de relleu i continuïtat en els negocis dels xicotets municipis de la província en risc de despoblació. Per a això, el diputat Rivera i els tècnics de l'àrea han iniciat una ronda de reunions amb diferents institucions per a intercanviar experiències que contribuïsquen al relleu empresarial i a donar a conéixer en l'entorn urbà les oportunitats de negoci i emprenedoria que oferix el món rural.

 

En esta línia, Ramiro Rivera s'ha reunit amb Javier González, gerent de la Fundació València Activa, dependent de l'Ajuntament de la ciutat. Esta fundació municipal desenvolupa el programa Reactivem, que se centra en posar en contacte a través d'una plataforma en línia a responsables d'empreses en venda (per causes diverses, com per exemple jubilació) amb persones emprenedores a les quals puga interessar agafar negocis ja consolidats i amb cartera de clients.

 

El servei, que es completa amb un acompanyament tècnic durant els tràmits de transmissió empresarial, “pot ser aplicable en l'àmbit rural, en municipis amb risc de despoblació, i al mateix temps acostar a les ciutats més poblades, amb més persones en situació de desocupació, la possibilitat de trobar una ocupació estable en les zones d'interior de la província”, explica el responsable provincial.

 

Rivera aprofundix en la problemàtica que compartixen diferents localitats de l'àmbit rural. “Un dels reptes que han d'afrontar els pobles de menors dimensions és, en molts casos, la falta de persones que prenguen el relleu en negocis i empreses en actiu i viables econòmicament, per la qual cosa quan els actuals propietaris arriben a la jubilació, els negocis queden abocats al tancament, contribuint al declivi econòmic i sociodemogràfic de les zones rurals”, exposa el diputat.

 

Este és el motiu que ha portat al seu departament a impulsar una línia d'acció per a facilitar el relleu empresarial i la creació de nous negocis i projectes d'emprenedoria en les zones d'interior. La col·laboració amb la Fundació València Activa s'emmarca en la ronda de contactes amb altres institucions per a reactivar el teixit empresarial rural, com va succeir fa uns dies amb la reunió en línia celebrada amb la Diputació de Barcelona per a conéixer el seu programa Reempresa o amb el president de Cámara Valencia, José Vicente Morata.

 

Formació i modernització

 

El diputat de Desenvolupament Rural i Polítiques contra la Despoblació en la Diputació de València va mantindre una reunió amb el responsable de Cámara Valencia per a analitzar els programes que la institució cameral oferix a pimes, autònoms, aturats i població en general, amb la finalitat d'impulsar una prestació diferenciada i orientada a l'economia dels municipis rurals d'interior i en risc de despoblació.

 

La cambra de comerç disposa d'un ampli ventall de possibilitats formatives, d'assessorament, modernització i ajuda a l'expansió i internacionalització de les empreses que la delegació de Desenvolupament Rural vol fer arribar a tots els racons de la província, adaptant l'oferta a les necessitats dels territoris més allunyats.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet