Versió per a imprimir

La Diputació impulsa el talent dels joves valencians a través de les beques de postgrau

  • La institució provincial reuneix en el Centre Cultural La Beneficència a alcaldes i representants municipals, així com tutors i becaris, per a posar en valor el seu programa de Retenció del Talent
  • Jorge Rodríguez, president de la Corporació: “El més important és que es poden crear noves oportunitats i que el talent jove es puga revertir a la societat”
  • Bartolomé Nofuentes, diputat de Projectes Europeus: “Cal desenvolupar projectes forts perquè tinguen continuïtat en el futur”
Imagen
28/09/2017

La Diputació de València ha impulsat enguany 222 projectes innovadors a través de les beques de postgrau del programa de Gestió i Retenció del Talent. Per a posar-los en valor, la institució provincial ha organitzat una jornada en el Centre Cultural La Beneficència, al que han assistit alcaldes i representants municipals, així com tutors i becaris del programa.

 

“El més important és que es poden crear noves oportunitats i que el talent jove es puga revertir a la societat”, ha assenyalat el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, qui ha assegurat que aquest programa “és un dels que em sent més orgullós, ja que permet compartir el talent, especialment davant una realitat tan complexa com l'actual, en la qual es necessiten perfils interdisciplinaris”.

 

Per la seua banda, el diputat de Projectes Europeus, Bartolomé Nofuentes, ha incidit en la necessitat de fer projectes forts “perquè puguen tenir continuïtat en el futur”. De fet, des de l'àrea es treballa en la creació d'una xarxa de talent amb els municipis i les empreses, així com en l'obtenció de finançament europeu per al seu desenvolupament. En la convocatòria d'enguany són 222 els projectes que s'estan implantant en municipis valencians en àrees com la transparència o la innovació.

 

 

‘Chatterplant’ i un jardí etnobotànic a Aras de los Olmos

 

En l'acte s'ha presentat el projecte ‘Chatterplant’, a càrrec de l'equip València UPV IGEM, un grup d'estudiants de la Universitat Politècnica de València que participen en la present edició de l’iGEM (International Genetically Engineered Machine), un concurs de biologia sintètica d'àmbit internacional que funciona com una gran incubadora de joves talents.

 

El projecte consisteix a construir alguna cosa semblat a un ordinador agrícola, una interfície que permeta la comunicació amb les plantes a partir d'estímuls, de manera que es puga intervenir en el seu comportament per a, per exemple, retardar la seua floració o detectar canvis d'estrès en els vegetals. Bartolomé Nofuentes ja va rebre al grup el passat mes de maig i s'estudien línies de col·laboració, com la cerca de finançament europeu per al desenvolupament de la recerca.

 

Així mateix, durant la jornada s'ha conegut el projecte ‘Diseño de la Ruta Botánica y de los aprovechamientos forestales. Organización del Jardín Etnobotánico’ del municipi d’Aras de los Olmos, una idea desenvolupada en un dels 222 projectes que enguany s'estan duent a terme sota el paraigua de les beques de postgrau del programa de Gestió i Retenció del Talent de la Diputació de València.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet