Versió per a imprimir

La Diputació impulsa la formació de càrrecs públics locals en un curs amb totes les places cobertes

  • Aquesta activitat formativa ha penjat el cartell de 'complet' amb un total de 78 persones admeses, per sobre de les 70 places previstes
  • Al curs, impartit per catedràtics i experts d'universitats i institucions de Barcelona, Madrid i València, assistiran representants d'entitats locals arribats des de tots els punts de la província
Imagen
07/02/2018

El saló d'actes de la Fundació Universitat-Empresa de la Universitat de València (ADEIT) ha acollit la primera de les sessions del programa de formació per a càrrecs electes #DIVALDirectia política, emmarcat dins del pla general de formació de la Diputació de València. Una activitat que ha penjat el cartell de 'complet' amb un total de 78 persones admeses enfront de les 70 previstes que s'acostaran a adquirir coneixements a la capital des de tots els punts de la província.

 

La sessió inaugural, centrada en lideratge polític, ha estat presentada pel diputat provincial, Toni Gaspar, i ha comptat amb la ponència del catedràtic de Ciència Política i de l'Administració en la Universitat Pompeu Fabra Carles Ramio Matas. Una sessió de tres hores a la qual seguiran altres nou sessions més al llarg del curs, totes elles impartides per diferents catedràtics i experts procedents de Madrid, Barcelona i de diverses institucions de la geografia valenciana.

 

"La Diputació està impulsant la formació de directius públics locals a través d'un itinerari formatiu ja en marxa, #DIVALdirectia, que pretén contribuir a fomentar la innovació i la modernització de les nostres administracions", ha expressat el president de la corporació, Jorge Rodríguez. "No obstant això, no podem descurar la formació de les persones que assumeixen la responsabilitat política en les corporacions locals: les regidores i regidors i els alcaldes i alcaldesses".

 

És per açò que s'ha programat aquest curs teòric-pràctic dirigit a càrrecs electes de les entitats locals de la província de València amb l'objectiu d'actualitzar els seus coneixements sobre models organitzatius i direcció pública. "Un curs que servisca per a millorar la nostra capacitat de crear valor i aportar solucions útils a la ciutadania", resumeix Rodríguez.

 

Per a aconseguir una dinàmica de participació de l'alumnat i millorar l'aprenentatge, totes les sessions comptaran amb una xarrada-col·loqui i s'ha tractat d'adaptar els continguts a la realitat, tant en la temàtica com en el perfil dels docents en aquelles matèries més rellevants per al seu acompliment. En paraules del president, la ciutadania està demanant "administracions innovadores, flexibles i amb capacitat de resposta", i per açò "és necessari disposar d'un escenari adequat d'aprenentatge que permeta reflexionar sobre la necessitat de millorar i innovar en el marc de la transparència, l'ètica pública i el bon govern".

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet