Versió per a imprimir

La Diputació impulsa la formació de voluntaris per a combatre la violència masclista a través de punts violeta

  • L'àrea d'Igualtat subvenciona un curs impartit per especialistes de l'ONG ‘Por Ti Mujer’, que s'emmarca en la convocatòria per a ajudar entitats sense ànim de lucre a fer front a esta xacra social
Imagen
14/10/2019

La Diputació de València, a través de la seua àrea d'Igualtat, subvenciona a entitats sense ànim de lucre en la realització d'activitats formatives i de sensibilització per a combatre la violència masclista. En este context s'emmarca el curs de formació de voluntariat especialitzat en violència de gènere de l'ONG ‘Por Ti Mujer’, que en la seua quarta edició està orientat als punts violeta.

 

El curs s'impartirà al llarg de la present setmana en la seu d'esta associació, que creu en el voluntariat com una eina fonamental a l'hora de donar suport a les activitats relacionades amb la lluita permanent pels drets de la dona. La diputada d'Igualtat, Isabel García, participarà este dilluns en la presentació d'este curs de 24 hores que té com a objectiu sensibilitzar, previndre i combatre la violència de gènere des d'una perspectiva interseccional i coordinada.

 

La Diputació, a través de la delegació d'Igualtat creada a l'inici de la passada legislatura, compta amb una línia d'ajudes a entitats sense ànim de lucre que treballen diàriament des de l'àmbit de la formació i la prevenció per a combatre esta xacra social. En concret, activitats com la de ‘Por Ti Mujer’ que busca formar voluntaris que puguen oferir informació i suport a les víctimes de la violència masclista que acudeixen als punts violeta de diferents institucions.

 

Professores expertes

 

El curs serà impartit per expertes que abordaran, entre altres matèries, les relacionades amb la violència contra les dones, especialment, les agressions sexuals, l'Estatut de la Víctima, els protocols d'actuació, els recursos disponibles a la Comunitat Valenciana i la intervenció en crisi, amb especial atenció als punts violeta.

 

Amb una dècada d'existència, ‘Por Ti Mujer’ contribueix, des de les seues accions i programes, a generar una cultura de rebuig absolut a la violència masclista i contribuir a establir i reforçar relacions igualitàries. En esta oportunitat, es pretén que el voluntariat especialitzat adquirisca competències i habilitats que milloren el tractament i protecció a les dones víctimes de violència de gènere.

 DescripcióMida
icono application/pdfPrograma del curs 309.84 KB
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet