Versió per a imprimir

La Diputació impulsa la formació en perspectiva de gènere en el sector turístic

  • Les àrees d'Igualtat i Turisme de la corporació provincial han organitzat unes jornades formatives per a municipis dins del Pla Integral d'Igualtat de Gènere en el Sector Turístic 2020
  • El personal tècnic dels ajuntaments es preparen per a treballar en productes turístics que aborden aquesta visió de gènere tant en els continguts com en el llenguatge emprat
Imagen
27/02/2019

La inclusió de la perspectiva de gènere de manera transversal en totes les àrees de gestió ha sigut una de les màximes d'aquesta legislatura en la Diputació de València. Amb el Pla Integral d'Igualtat de Gènere en el Sector Turístic, que es va posar en marxa en 2017 a través de les àrees d'Igualtat i Turisme, aquesta visió arriba al sector turístic i als municipis valencians.

 

A través d'aquestes jornades formatives es pretén donar coneixements i eines bàsiques en Igualtat als professionals del sector turístic, tant a nivell internacional com local. Més d'una trentena de professionals de 14 ajuntaments han rebut una formació de 25 hores per part de ponents de la talla de Lucy Ferguson, consultora internacional i col·laboradora d'ONU Dones; Berta Polo, coordinadora del Pla Integral d'Igualtat de Gènere en el Sector Turístic o la psicòloga Bárbara Asensi.

 

Durant el procés formatiu s'ha presentat el Pla Integral i s'han abordat els reptes actuals del sector, com la precarietat laboral, la falta de formació o les dificultats a l'hora d'emprendre amb les que es topen les dones. En finalitzar la formació, les persones assistents hauran de crear i presentar a l'aula un producte turístic que incloga la visió de gènere, tant en els continguts, com en el llenguatge.

 

La diputada de Joventut, Esports i Igualtat, Isabel García, ha destacat la importància d'aquest tipus de formació ja que “en el diagnòstic inicial detectem que la perspectiva de gènere en aquest sector brillava per la seua absència”. Per la seua part, Lucy Ferguson considera aquestes trobades “necessàries perquè les dones puguen ocupar el seu lloc i deixar de patir discriminació en un dels sectors econòmics més rellevants al nostre país”.

 

Dos anys d'Igualtat en el Turisme

 

El primer Pla Integral d'Igualtat de Gènere en el Turisme 2020 es va crear el 8 de març de 2017, amb una aposta clara i transversal per aplicar accions igualitàries mitjançant la formació i conscienciació en el sector turístic.

 

L'objectiu principal del programa, pioner en l'administració pública valenciana, és sensibilitzar a les i els professionals del sector turístic municipal en matèria d'igualtat de gènere i respecte a la diversitat, tenint en compte aspectes fonamentals com la utilització de “llenguatge no sexista” en la promoció turística municipal segons la Llei orgànica 3/2007, de 22 de març, per a la Igualtat Efectiva de Dones i Homes.

 

En el diagnòstic previ a la posada en marxa del pla, les xifres mostraven que un 60% de fullets turístics tenen un impacte apreciable en perspectiva de gènere, majoritàriament negatiu, i tan sols en un dels fullets analitzats es va observar atenció a la diversitat i orientació sexual. També es va concloure que la majoria dels materials de promoció turística local no utilitzava el llenguatge inclusiu.

Isabel García, diputada de Juventud, Igualdad y Deportes
Isabel García, diputada de Juventud, Igualdad y Deportes
Lucy Ferguson, consultora internacional y colaboradora de ONU Mujeres
Lucy Ferguson, consultora internacional y colaboradora de ONU Mujeres
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet