Versió per a imprimir

La Diputació impulsa un projecte europeu per a la recuperació sostenible de les aldees de Requena

  • El projecte, que cerca finançament europeu, se centra en “la recuperació ambiental, patrimonial i gastronòmica”, en paraules del diputat de Projectes Europeus, Bartolomé Nofuentes
Imagen
23/02/2017

Recuperar i posar en valor la riquesa mediambiental, patrimonial i gastronòmica de la Vega del Magro i les seues aldeed. És el principal objectiu d'un projecte impulsat per la Diputació de València, amb l'Associació per al Desenvolupament Sostenible Aldees de Requena, que el seu objectiu és obtenir finançament europeu per al seu desenvolupament posterior.

 

“Suposaria un impuls fonamental per a la recuperació ambiental, patrimonial i gastronòmica de la zona, així com una aposta per al seu desenvolupament turístic”, ha assenyalat el diputat de Projectes Europeus, Bartolomé Nofuentes, qui s'ha reunit en la seu de la institució provincial amb representants d'algunes de les aldees participants en la iniciativa.

 

El projecte proposa la creació d'una imatge de marca al voltant de la Vega del Magro, amb línies d'actuació en tres àmbits diferenciats: medi ambient, patrimoni cultural i gastronomia. D'aquesta manera, es plantegen accions per a la recuperació dels marges del riu, la creació de rutes esportives i de senderisme, la promoció d'elements com alqueries, ermites i jaciments arqueològics, i l'aposta per les tradicions culinàries de la zona i la ruta de cellers històrics.

 

“Es tracta d'un projecte molt treballat, que a més podria dinamitzar turísticament la zona, en relació al nombre de visites i a fomentar l'augment de població en la regió”, ha destacat Bartolomé Nofuentes. Els següents passos seran la seua presentació a convocatòries europees per a obtenir finançament, que està previst que es realitze en els pròxims mesos.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet