Versió per a imprimir

La Diputació inaugura demà les obres de millora en la CV-555, des de la intersecció amb la CV-560 fins a Sellent

  • El diputat de Carreteres, Pablo Seguí, examina aquest dimarts l'actuació en el vial que, amb un pressupost d'1,6 milions, millora la seguretat, accessibilitat, capacitat i funcionalitat
Imagen
05/10/2015

El diputat de Carreteres i Infraestructures, Pablo Seguí, inaugurarà demà al costat de l'alcalde de Sellent, Vicent Monar, les obres executades en la CV-555 per a condicionar el traçat del tram comprès entre la intersecció amb la CV-560 fins a Sellent amb l'objectiu de dotar a la via d'uns nivells adequats de seguretat i comoditat per als usuaris.

 

Així, amb un pressupost d'1,6 milions i un termini d'execució de sis mesos, s'ha millorat la seguretat en el vial, l'accessibilitat, la capacitat i la funcionalitat de l'eix viari, ja que eren insuficients tenint en compte l'elevat tràfic que presenta la carretera.

 

El vial CV-555 discorre entre les carreteres CV-560 i CV-590, i constitueix l'únic accés a la població de Sellent. A més, és l'itinerari adequat per als usuaris de la via que partint de les poblacions de Sumacàrcer i Cotes es dirigeixen cap a la Canal de Navarrés.

 

Problemàtica

 

La calçada presentava un ample reduït, de prop de sis metres, i amb el pas del temps, la CV-612 havia quedat obsoleta tenint en compte el tràfic que suporta, prop de 1.000 vehicles diaris.

 

Una altra de les problemàtiques del vial era el seu traçat sinuós, amb corbes molt forçades al llarg del recorregut, i una plataforma amb amplària insuficient, que acollia carrils de tres metres i sense vorals, i amb desnivells acusats en la vora de la calçada.

 

El ferm, en mal estat, incloïa fissures i sots pronunciats. D'altra banda, el pontó sobre el barranc de Conca tenia una amplària insuficient.

 

Obres

 

L'actuació ha consistit en l'ampliació de la plataforma i millora del traçat en planta i en alçat del tram comprès des de la glorieta en la intersecció amb la CV-560 fins a l'accés a la població de Sellent.

 

L'actuació s'ha realitzat en un tram amb una longitud de 2.840 metres, amb un traçat adequat per a una velocitat específica de 60 quilòmetres per hora i s'han condicionat al nou traçat el branc d'entrada en la glorieta existent en la intersecció amb la CV-560. També s'ha remodelat la intersecció amb el Camí Vell de Sellent, al PK 2+700, executant una intersecció en T. i s'han condicionat els accessos a les propietats i camins adjacents, que connecten amb la carretera.

 

La secció executada té un ample total de nou metres i està formada per una calçada de sis metres, vorals d'un metre i bermes de 0,50 metres.

 

D'altra banda, al PK+620 s'ha procedit a l'ampliació del pontó existent sobre el barranc de Conca, que ha passat de sis a vuit metres. Concretament, s'ha ampliat l'estructura pel marge esquerre de la volta existent, amb l'objecte d'adequar el traçat de la carretera en aqueix punt i aconseguir un ample total de tauler de nou metres.

 

Igualment, s'ha reposat la xarxa de reg i s'ha modificat la xarxa de telefonia i proveïment en diferents punts.

 

D'altra banda, per a assegurar el correcte funcionament del drenatge de la carretera, s'ha disposat de cunetes de seguretat, especialment en el marge dret del vial, que desguassen en llits naturals.

 

El projecte també ha contemplat la dotació al vial dels elements de senyalització, abalisament i contenció adequats.

 


NOTA ALS MITJANS:

Dia: Dimarts, 6 d'octubre
Punt de trobada: Primer pont de la carretera CV-555 des de Sellent a Sumacàrcer, Sallent.
Hora: 17:30.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet