Versió per a imprimir

La Diputació inicia aquesta primavera les obres de la connexió ciclopeatonal entre Alfarp, Catadau i Llombai

  • L'adjudicació del contracte i l'adquisició de terrenys marquen la fi de la tramitació administrativa d'un projecte en el qual la institució provincial invertirà més de 200.000 euros
  • El diputat de Carreteres, Pablo Seguí, ha destacat l'aposta del Pla de Mobilitat Ciclopeatonal per vertebrar el territori “des de la perspectiva de la mobilitat sostenible”
Imagen
01/05/2018

La Diputació de València començarà aquest mes les obres del nou carril ciclopeatonal que connectarà els municipis d'Alfarp, Catadau i Llombai, i que se sumarà a l'itinerari que ja s'està executant entre els municipis de Vilanova de Castelló, Senyera i Sant Joanet. Ambdues actuacions formen part del Pla de Mobilitat Ciclopeatonal de la corporació que, tal com ha recordat el diputat de Carreteres, Pablo Seguí, “permetrà vertebrar les comarques valencianes des de la perspectiva de la mobilitat sostenible”.

 

En aquest cas, l'obra inclou l'adequació d'accessos al municipi d'Alfarp, així com la construcció d'un carril de 480 metres de longitud que discorrerà al costat de la CV-520, segregat físicament d'aquesta, i permetrà connectar de forma segura per a vianants i ciclistes Alfarp amb Catadau i Llombai, un dels objectius de la creació, al llarg dels pròxims 8 anys, “de més de 130 quilòmetres de rutes ciclopeatonals en un centenar de municipis valencians”, ha remarcat Seguí.

 

Aquest mateix mes d'abril, coincidint amb l'adjudicació del contracte, la Diputació ha finalitzat el procés d'adquisició de terrenys sobre els quals es construirà l'itinerari ciclopeatonal. El termini benvolgut de les obres, adjudicades per un import de 183.000 euros, als quals cal sumar l'import dels terrenys adquirits, és de 4 mesos, “la qual cosa suposa que aquesta antiga demanda dels veïns i veïnes serà una realitat després de l'estiu”, ha assegurat el diputat de Carreteres.

 

Una mica abans, entorn del mes de juny, està previst que finalitzen les obres de connexió ciclopeatonal de Vilanova de Castelló a Senyera i l'accés a Sant Joanet, dues actuacions les obres de les quals ha visitat Seguí acompanyat pels primers edils de les tres poblacions i que, amb una inversió conjunta de 250.000 euros, permetran generar un itinerari de trànsit segur d'1.000 metres de longitud.

 

El Pla de Mobilitat Ciclopeatonal contempla un total de 27 actuacions en la comarca de la Ribera, entre les quals destaquen, a més de les ja assenyalades, algunes reivindicacions històriques com la ruta entre el Mareny de Barraquetes i Els Palmeres, recentment finalitzada, o la rehabilitació del pont Alfonso XIII de Fortaleny i la seua reobertura al trànsit ciclopeatonal. Aquestes actuacions, aconsegueixen a pràcticament tots els municipis de les dues comarques, sumant una xarxa de més de 37 quilòmetres de vies, amb una inversió benvolguda de 12.622.955 euros.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet