Versió per a imprimir

La Diputació inicia en el Rincón de Ademuz una anàlisi de necessitats per a actuar en zones despoblades

  • El diputat de Desenvolupament Rural i Política contra la Despoblació, Ramiro Rivera, ha anunciat la creació de plans integrals de desenvolupament des d'una perspectiva territorial
  • Les accions implicaran a més d'un municipi i es prioritzarà les zones en les quals la despoblació té major impacte en el desenvolupament
Imagen
09/03/2020

La seu de la mancomunitat del Rincón de Ademuz a Casas Altas ha sigut l'escenari de la primera reunió presidida pel diputat de Desenvolupament Rural i Polítiques contra la Despoblació, Ramiro Rivera, per a la creació de plans integrals de desenvolupament dirigits a comarques amb problemes de despoblació.

 

El diputat ha explicat que esta iniciativa pilot es traslladarà a altres comarques, i que es posarà en marxa prioritzant aquelles zones on els problemes de despoblació tenen un major impacte en el seu desenvolupament.

 

Per a això, en col·laboració amb el servei de Desenvolupament Local de Divalterra, es treballarà constituint una taula de desenvolupament socioeconòmic amb representants tècnics i polítics del territori.

 

En este sentit, el diputat Rivera ha anunciat un “canvi de perspectiva a l'hora d'establir les ajudes: reunir-se amb responsables polítics i agents econòmics per a conéixer de primera mà les necessitats, i a partir d'ací desenvolupar accions concretes; i sempre amb la perspectiva territorial de manera que impliquen a més d'un municipi”.

 

Després de la presentació, ha tingut lloc una reunió de treball entre el diputat i els alcaldes i alcaldesses dels set municipis que integren la comarca: Eduardo Aguilar (president de la Mancomunitat i alcalde de Castielfabib), Eva Azcutia (La Puebla de San Miguel), Ángel Andrés (Ademuz), Manuel Tortajada (Torrebaja), Bernardo Garés (Casas Altas), Ruth Sánchez (Vallanca) i Domingo Antón (Casas Bajas).

 

De manera paral·lela, s'ha celebrat una sessió tècnica per a analitzar necessitats i estudiar possibles línies d'acció en la qual han participat Fidel García, responsable de Desenvolupament Local de Divalterra, i el professor Javier Esparcia, així com els ADL’s que presenten servei als municipis de la mancomunitat del Rincón de Ademuz.

 

Treball en xarxa dels ADL

 

A través del seu servei de Desenvolupament Local, la Xarxa ADL de Divalterra posa a la disposició de les 163 entitats locals adherides una sèrie d'eines de gestió per a registrar i fer un seguiment dels assessoraments efectuats a empreses, emprenedors i associacions.

 

Així mateix, també es poden confeccionar plans de viabilitat economicofinancera, gestionar ofertes i demandes d'ocupació o accedir a dades estadístiques socioeconòmiques a escala local, a través del portal www.divaladl.es i la seua intranet de gestió.

 

D'esta manera, Divalterra fomenta el treball en xarxa de les Agències de Desenvolupament Local, mantenint-les informades mitjançant butlletins sobre ajudes, subvencions, jornades i estudis relacionats amb el desenvolupament local, així com a través d'accions presencials de formació específica.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet