Versió per a imprimir

La Diputació inicia la rehabilitació i millora dels ponts de la CV-655 d’Ontinyent a Fontanars

  • El diputat de Carreteres destaca que amb aquestes actuacions, el pressupost de les quals és de 270.685 €, es garantitza l’estabilitat de les estructures i es millora notablement la seguretat en la via
Imagen
30/05/2017

La Diputació de València ha iniciat ja les obres de millora del primer dels dos ponts de la carretera CV-655, que uneix Ontinyent i Fontanars dels Alforins partint del Pou Clar, sobre els quals la institució provincial té projectat intervenir enguany. Es tracta de dues actuacions que, amb un import global de 270.685 euros, permetran rehabilitar l'estructura del pas sobre el barranc de Les Caves, en la zona de la finca de la Morera, i ampliar la calçada en el pont sobre el barranc de Bencinill o pas de Presencia, punt al qual la carretera actualment s'estreny a un sol carril. 


El diputat de Carreteres, Pablo Seguí, ha destacat que amb aquestes intervencions s'aconseguirà “garantir l'estabilitat de les estructures i augmentar notablement la seguretat en la circulació” d'una via que es caracteritza per creuar un elevat nombre de barrancs al llarg del seu traçat. Seguí va realitzar aquestes declaracions durant la visita realitzada recentment a les obres que ja s'està desenvolupant en el pas de Presencia, en el quilòmetre 12. 


L'objectiu d'aquesta actuació és l'ampliació de l'estructura del pont, mitjançant la col·locació en paral·lel d'una altra estructura formada per plaques prefabricades, sobre la qual es realitzarà l'extensió de la plataforma. El diputat de Carreteres, qui va estar acompanyat en la seua visita pel regidor d'Obres d'Ontinyent, Manuel Cuesta, ha explicat que d'aquesta manera “s'assegura l'obtenció d'un ample suficient de calçada per a poder generar un segon carril, donant solució de continuïtat a la via, en un punt on el brusc descens que presenta la carretera suposa un risc afegit per a la circulació”. El pressupost d'aquesta obra ascendeix a 119.803,81 euros.


Després d'aquesta actuació, està previst executar una segona en el pas del barranc de Les Caves o de Morera, situat en el punt quilomètric 8,400 a fi de “rehabilitar i reforçar una estructura que presenta algunes fissures que, de no reparar-se, podrien posar a llarg termini en risc la seua conservació”, va explicar Seguí. El projecte contempla una doble intervenció de reparació de danys actuals i de reforç i prevenció de danys futurs, mitjançant la reparació de fissures i esquerdes, la regeneració de la vora de la cornisa, l'execució de ‘metxinals’ que permeten l'eixida de l'aigua i el recalce de la fonamentació. Una actuació integral que compta amb un pressupost de 150.881,84 euros.

 


1,28 milions per a manteniment en la Demarcació de L'Alcúdia

Les carreteres de la Vall d'Albaida s'inclouen en la demarcació de L’Alcúdia de Crespins, que abasta també La Costera, La Canal de Navarrés i La Safor. Les intervencions plantejades s'inclouen en un projecte més ampli per al desenvolupament de diverses actuacions i millores funcionals en diverses vies d'aquesta demarcació, en el desenvolupament de la qual la Diputació de València preveu invertir enguany 1,28 milions d'euros, dels quals, el 33% es destinaran a carreteres de la Vall.


El diputat de Carreteres ha recordat que la Diputació de València inverteix cada any 40 milions d'euros en els més d'1.800 quilòmetres de la seua xarxa viària, dels quals la major part es destina a conservació i manteniment, amb actuacions que han anat encaminades a millorar l'estat de ferms, renovar senyalitzacions, facilitar la mobilitat de vianants i ciclistes i construir rotondes, “actuacions que entre unes altres cerquen dotar de major seguretat a la circulació de tot tipus d'usuaris i reduir la sinistralitat derivada de punts negres o trams conflictius”.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet