Versió per a imprimir

La Diputació injecta 948.000 euros en La Plana de Utiel-Requena a través del Pla de Camins i Vials

  • Aquesta inversió duplica la realitzada pel pla anterior en els nou municipis de la comarca
  • El programa bianual es basa en criteris objectius com la superfície del terme i la longitud dels camins
Imagen
22/09/2016

La comarca de la Plana de Utiel-Requena rebrà un total de 948.153 euros de la Diputació de València a través del Pla de Camins i Vials 2016-2017 (PVC), un programa bianual amb una dotació total de 12 milions d'euros que, en la línia de la gestió responsable del nou equip de govern provincial, es basa en criteris “més objectius i transparents”, en paraules del titular de Carreteres, Pablo Seguí. D'aquesta manera, la comarca doblega la quantitat rebuda en el pla anterior, que ascendia a 405.000 euros.

 

Per municipis, Camporrobles rebrà 54.932 euros del PCV 2016-2017, Sinarcas 61.884 i Venta del Moro 127.963, front als 30.000 euros del pla anterior. 

Per la seua banda, Caudete de las Fuentes comptarà amb 39.357 euros, Villargordo del Cabriel 47.489, Chera 42.097 euros i Fuenterrobles 39.229, en lloc dels 25.000 que van rebre aquestes localitats en el bienni precedent.

Finalment, Requena ingressarà 393.464 euros del Pla de Camins i Vials, enfront dels 140.000 anteriors; i Utiel rebrà 141.737 euros, enfront dels 75.000 del pla anterior.

 

Aquestes subvencions, segons va explicar el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, “suposen el final del clientelisme en la concessió de les ajudes directes perquè l'objectiu de basar el repartiment en el color polític dóna pas a criteris més justs i coherents en tots els programes que ixen des de la Diputació”.
 

En el Pla de Camins i Vials 2016-2017, la nova Diputació ha apostat per quatre variables, més enllà del criteri poblacional que ara ocupa solament un 25% a l'hora de determinar l'assignació per a cada municipi. A més de la població, els ajuntaments de menys de 50.000 habitants rebran una part lineal fixa que constitueix un 35% de la subvenció, en la qual s'introdueixen dos criteris fonamentals que permeten que reben més diners els municipis amb més camins rurals. D'una banda, la superfície del terme, i per un altre, la longitud dels camins.

 

Autonomia municipal

Com en la resta de plans engegats des que es va iniciar la present legislatura, el nou encuny de la Diputació de València posa en valor l'autonomia dels alcaldes i alcaldesses a l'hora d'invertir les ajudes de la Corporació provincial. “En aquest cas, els ajuntaments poden triar entre invertir en camins rurals o en carrers, i incloem també la compra de maquinària específica per a la construcció o conservació de camins, que si ho prefereixen poden adquirir amb aquestes ajudes”, va detallar Pablo Seguí en la presentació del Pla.

La compra de maquinària com retroexcavadores, aplanadores o tractors amb trailla per a arreglar els camins és un dels punts bàsics que inclou el PCV, al costat de la pavimentació de camins i vies de titularitat municipal i el reasfaltat de vies públiques urbanes. 

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet