Versió per a imprimir

La Diputació injecta 965.000 euros en els municipis de la Canal de Navarrés amb els PPOS

  • Anna, Bicorp, Bolbaite, Chella, Enguera, Millares, Navarrés i Quesa invertiran les ajudes en asfaltar i urbanitzar carrers i places, reformar edificis municipals i millorar el sistema de proveïment d'aigua potable
  • La Diputació duplica la partida i destina 34 milions d'euros adjudicats en funció «dels nous criteris per a guanyar en transparència després de vint anys sense canvis»
Rueda prensa PPOS foto_Abulaila (1)_2.jpg
12/12/2016

El Pla Provincial d'Obres i Serveis (PPOS) de la Diputació de València destina 965.167 euros als municipis d’Anna, Bicorp, Bolbaite, Chella, Enguera, Millares, Navarrés i Quesa, a la comarca de la Canal de Navarrés, que invertiran les ajudes en asfaltar i urbanitzar carrers i places, reformar i habilitar edificis municipals i millorar el sistema de proveïment d'aigua potable.


Anna invertirà els 113.411 euros del PPOS en asfaltar i condicionar els carrers Violinista Valls i Cantalar, millorar l'eficiència energètica de l'enllumenat públic i reformar l'escola infantil municipal i l'escala del carrer Buenavista.

 

Els 126.306 euros que el PPOS injecta a Bicorp es destinaran íntegrament a la urbanització de la plaça Castillo i l'avinguda La Carretera.

 

Chella rep 116.677 euros del pla, que s’invertiran en repavimentar calçades en diferents trams dels carrers Santo Domingo i San Roque i en substitur la conducció d'aigua potable des del dipòsit Peña al casc urbà.

 

Els 176.197 euros per a Enguera es destinaran a adquirir elements de seguretat vial i de megafonia, protectors vinílics per a pistes esportives i baranes per al parc públic. L’Ajuntament també durà a terme obres d'eliminació de barreres arquitectòniques en edificis municipals, la reforma en el coŀlegi municipal, la reparació del mur en el carrer Maestro Ventura i actuacions de pavimentació, urbanització i ampliació en distints carrers i avingudes del municipi.

 

Millares tindrà 115.445 euros per a adquirir maquinària per a obres, construir banys públics en la plaça Hinchidor, repavimentar i sanejar el carrer Bajada a la Balsa i substituir paviments i posar una tanca en el recinte de la piscina.

 

A Navarrés li corresponen 111.751 euros, que es destinaran a habilitar el saló polivalent.

 

Els 105.179 euros per a Quesa es destinaran a canviar escomeses d'aigua potable al carrer Rey Amadeo, canviar el traçat de la canonada de proveïment d'aigua potable i reformar i reparar la piscina municipal.

 

El doble d'ajudes que el 2015
El nou PPOS repartirà enguany 34 milions d'euros, el doble que el 2015, entre 261 municipis, 26 mancomunitats i 3 entitats menors, cosa que suposa pràcticament la totalitat de la província.

 

Tots els municipis rebran una assignació major a la d'anys anteriors en un pla que simplifica els tràmits burocràtics i incorpora criteris perquè la fórmula de repartiment siga més justa i transparent. D'aquesta manera es compleix l'objectiu anunciat pel president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, que en el ple d'investidura va avançar la voluntat de la nova Diputació de «concentrar més recursos en el PPOS, respectar l'autonomia dels alcaldes a l'hora de decidir les inversions que necessiten els seus municipis i posar fi a vint anys d'arbitrarietat».

 

En la mateixa línia, la vicepresidenta de la Diputació Maria Josep Amigó va dir que la nova fórmula de repartiment de les ajudes «portarà el PPOS a tots els ajuntaments amb independència del seu color polític».

 

Per la seua banda, el diputat de Cooperació Municipal, Emili Altur, explicà com una de les novetats del pla «el període ampli per a soŀlicitar les ajudes i l'avançament del 85% dels diners amb l'adjudicació dels projectes».

 

Criteris per a calcular les ajudes
A més del nombre d'habitants i la superfície, criteris que es mantenen, també s'han afegit el percentatge de desocupació en cada municipi, l'existència de nuclis històrics, el cost dels serveis obligatoris i no obligatoris, i l'adhesió al Pacte d'Alcaldes. Gràcies a aquest darrer criteri, el nombre de municipis de la província adherits al pacte de l'organisme europeu que lluita contra el canvi climàtic ha passat de 13 a 54, una xifra que s'espera que augmente els pròxims mesos.

 

El nou Pla Provincial d'Obres i Serveis es pactà amb tots els grups polítics amb representació en la Diputació de València s’aprovà en sessió plenària amb el vot a favor de tots els partits excepte del PP, que s’abstingué.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet