Versió per a imprimir

La Diputació integrarà la llengua de signes en el sistema educatiu amb un programa pilot per a professionals i alumnes

  • Educadors de la Federació valenciana de Persones Sordes (Fesord) desenvoluparan el projecte en el col·legi IVAF-Luis Fortich, dependent de la corporació provincial
  • Mercedes Berenguer, diputada de Benstar Social: “És una excel·lent iniciativa que cerca suprimir barreres en l'elecció d'una educació en llengua de signes per als xiquets”
La diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, amb Carmen Juan i Amparo Min
13/01/2017

La Diputació de València i la Federació de Persones Sordes a la Comunitat Valenciana (Fesord) col·laboraran en un projecte pilot per a la integració de la llengua de signes en el sistema educatiu, dirigit tant a professionals docents com a alumnes, en el col·legi IVAF-Luis Fortich d'Educació Infantil i Primària, que pertany a la corporació provincial. 


La diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, ha rebut a la presidenta de Fesord, Carmen Juan, i a la directora general de la seua Fundació, Amparo Minguet, per a tractar aquesta “excel·lent iniciativa que busca suprimir barreres en l'elecció d'una educació en llengua de signes per als xiquets”.


El projecte pilot, que es preveu durarà un any amb possibilitat d'implantació posterior, portarà a les aules del Luis Fortich a tutors de Fesord que permetran a els qui ho desitgen, oïents i no oïents, disposar d'un programa educatiu en llengua de signes. 


Els educadors de Fesord treballaran tant amb els professors com amb els alumnes d'aquest centre, referent per les seues aules específiques d'integració combinada per a sords. D'aquesta manera, ha destacat la diputada, els pares tindran la llibertat de escollir per als seus fills una educació que integre la llengua de signes.


Mercedes Berenguer ha assenyalat que el projecte està obert a la participació de la Conselleria i ha valorat que es desplegue precisament en el IVAF-Luis Fortich d'Educació Infantil i Primària, un centre públic, gratuït, de caràcter inclusiu i dependent de la Diputació. 


El IVAF-Luis Fortich està declarat Centre d'Integració Preferent per a alumnes amb deficiència auditiva i ofereix cicles d'educació infantil, primària i especial, aquest últim amb 5 unitats específiques per a sords amb altres trastorns associats. 

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet