Versió per a imprimir

La Diputació introdueix la perspectiva de gènere en el turisme a través del documental ‘La ruta olvidada’

  • L'àrea d'Igualtat i el Patronat de Turisme creen un document gràfic que pretén visibilitzar el paper de la dona en la història a través de la difusió de la cinta en centres de turisme i ajuntaments
Imagen
11/06/2019

La inclusió de la perspectiva de gènere de manera transversal en totes les àrees de gestió ha sigut una de les màximes d'aquesta legislatura en la Diputació de València. Amb la posada en marxa del Pla Integral d'Igualtat de Gènere en el Sector Turístic en 2017, aquesta visió arriba al sector turístic i als municipis valencians.

 

Un dels fruits del treball conjunt de les àrees d'Igualtat i Turisme de la corporació és el documental ‘La ruta olvidada. Creadoras de territori’. Un document audiovisual que recorre les etapes històriques més importants del nostre territori des de la perspectiva del paper de la dona en aqueixes societats. El relat està conduït per veus expertes com les arqueòlogues Begoña Soler i Trini Martínez, l'historiador Víctor Chaos, la doctora en Història Antiga, Milagros Moro i l'arqueòloga Francisca Navarro.

 

‘La ruta olvidada’ té com a objectiu la seua difusió en les oficines de turisme de la província i en els propis ajuntaments per a conscienciar a la ciutadania que la dona en la història “no solament alletava als fills dins de les coves”, com afirma l'arqueòloga Begoña Soler en el vídeo.

 

En l'acte, al qual han assistit el president de la Diputació, Toni Gaspar, la diputada d'Igualtat, Isabel García, i la coordinadora del Pla Integral d'Igualtat de Gènere en el Sector Turístic, Berta Polo, s'ha anunciat que en el pròxim informe de l'ONU Dones sobre la igualtat de gènere en el sector turisme, previst per a el mes vinent de desembre, hi haurà un esment explícit a la Diputació de València per la seua implicació en aquesta matèria.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet