Versió per a imprimir

La Diputació inverteix 370 euros per habitant en El Valle de Ayora en la primera part de la legislatura

  • El president, Jorge Rodríguez, i la vicepresidenta, Mª Josep Amigó, coincideixen en destacar l'aposta per l'autonomia dels municipis i el canvi cap a una gestió “de llums llargues”
  • Entre les actuacions més destacades en la comarca, on han arribat 3,7 milions d'ajudes provincials, està la reobertura i reforç de la seguretat dels accessos a Cortes de Pallás
Imagen
30/08/2017

En l'equador de la legislatura, la Diputació de València ha invertit un total de 3.743.648 euros, 368 euros per cada habitant, en la comarca del Valle de Ayora a través de les diferents línies d'ajuda de la Corporació provincial. Aquests plans han permès “retornar l'autonomia als alcaldes perquè invertisquen els diners dels ciutadans en les obres que milloren les seues vides”, en paraules del president de la institució, Jorge Rodríguez.

 

En la mateixa línia s'expressa la vicepresidenta, Mª Josep Amigó, que destaca “la fi dels favoritismes en la concessió d'ajudes als ajuntaments”, així com “una xicoteta gran revolució en cadascuna de les àrees de gestió d'aquesta institució”. Amigó posa en valor al seu torn la col·laboració entre administracions que ha acabat amb la confrontació d’anys anteriors, i Rodríguez reforça aquests principis del nou model de gestió rebutjant la política a curt termini i “posant en pràctica la de llums llargues que ens permeta engegar projectes necessaris per a les comarques valencianes”.

 

En els dos últims anys, els 7 municipis del Valle de Ayora han rebut 833.706 euros del Pla d'Inversions Financerament Sostenibles (PIFS), concretament 485.698 euros en 2015 i 348.008 euros en 2016; 943.860 euros del Pla Provincial d'Obres i Serveis (PPOS); 945.075 euros del Pla de Serveis i Obres Municipals (SOM); 572.982 euros a través del Pla de Camins i Vials (PCV); 25.909 euros del Pla d'Ocupació; i 422.117 del Fons de Cooperació Municipal.

 

Combatre la despoblació i millora dels centres socials

 

Aquestes ajudes de l'ens provincial han servit no solament per a millorar les xarxes d'aigua potable o l'accessibilitat de les voreres i els edificis públics en localitats com Teresa de Cofrentes i Jarafuel, sinó també per a rehabilitar centres socials i adequar instal·lacions esportives com la piscina municipal de Zarra. Així mateix, una de les inversions més destacades en El Valle de Ayora ha sigut la reobertura de la carretera d'accés al municipi Cortes de Pallás, acabant amb el seu aïllament després de l'esfondrament de la muntanya sobre la CV-428.

 

Accions dirigides a combatre la despoblació de la comarca i a revitalitzar aquesta part del territori valencià, que segons va destacar Jorge Rodríguez en la seua visita “pretenen visibilizar el suport a aquests municipis, que no solament es manifesta a través d'inversions directes, sinó també amb la nostra presència sobre el terreny per a conèixer la realitat i les necessitats de les veïnes i veïns del Valle de Ayora”.

 

De la mateixa manera, les inversions de la Diputació de València en la comarca han permès millorar les instal·lacions del parc infantil d'Ayora, situat en la plaça de la Glorieta, o l'adaptació del centre polivalent de Cortes del Pallás, punt en el qual s'organitzen nombrosos esdeveniments culturals de la localitat. Amb aquestes subvencions, segons va explicar la vicepresidenta de la institució provincial, Mª Josep Amigó, “hem posat més recursos que mai al servei dels municipis, eliminant l'arbitrarietat i l'opacitat, governant amb visió de millorar la gestió dels recursos públics”.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet