Versió per a imprimir

La Diputació inverteix enguany 1,3 milions d’euros a millorar les carreteres del Rincón de Ademuz

  • El diputat de Carreteres visita les obres de pavimentació de la CV-478 a Vallanca, on s'està construint també una vorera per a garantir una circulació segura als vianants
  • El pròxim mes de juliol s'espera que estiguen concloses les actuacions previstes en la CV-479 i CV-482 a Castielfabib
  • Els alcaldes de la comarca agraeixen a la Diputació l'interès que estan demostrant per atendre les seues reivindicacions
Imagen
07/06/2017

El diputat de Carreteres, Pablo Seguí, ha visitat les obres de pavimentació que la Diputació de València està executant en la carretera CV-478, que uneix Ademuz amb el límit amb Cuenca, passant per Vallanca i Negrón. Acompanyat per l'alcaldessa de Vallanca, Ruth Sánchez, Seguí ha comprovat l'avanç dels treballs de pavimentació que s'estan duent a terme en el tram comprès entre els punts quilomètrics 5 i 15.160.

 

Malgrat la notable millora que aquesta obra suposarà per a la circulació dels vehicles per la carretera, l'alcaldessa de Vallanca ha destacat que un dels aspectes més rellevants de l'actuació impulsada per la Diputació de València és la repercussió que tindrà per als veïns que es desplacen a peu entre el casc urbà i la zona recreativa, ja que en aquest tram s'està aprofitant per a executar una vorera que permetrà que el trànsit per als vianants es realitze de forma completament segura.

 

“Fins ara, els desplaçaments s'havien de fer per la vora de la carretera, on a més no hi ha pràcticament voral, la qual cosa fa que resulte una mica perillós, sobretot per a les persones majors o amb mobilitat reduïda”, ha explicat Ruth Sánchez, qui ha agraït a la Diputació de València que hagen atès la seua reivindicació.

 

En aquest sentit, Pablo Seguí ha recordat que “l'aposta per la mobilitat per a vianants i ciclistes que des de l'àrea de Carreteres s'està duent a terme respon a l'encàrrec exprés realitzat pel president Jorge Rodríguez quan van prendre possessió, fa ara dos anys, amb la finalitat de parar esment també a eixos ‘altres’ usuaris que circulen per les carreteres, com a vianants i ciclistes”. Una aposta que s'està materialitzant en un gran nombre d'actuacions per tot el territori i que se circumscriuen en un pla global de Mobilitat per a Vianants i Ciclistes que serà presentat aquest dijous 8 de juny.

 

 

Dues actuacions més a Castielfabib

 

L'obra de la CV-478 a Vallanca és la primera de les tres actuacions de condicionament que l'àrea de Carreteres té previst executar enguany en el Rincón de Ademuz i a les quals es va a destinar un total d'1.385.591,07 euros, a fi de millorar la seguretat d'unes vies que són diàriament transitades pels veïns i veïnes de la comarca. Les altres dues se centraran en el terme municipal de Castielfabib, concretament en la CV-479, que connecta la N-420 amb el límit de província, i la CV-482, d'accés a la Cuesta del Alto.

 

El diputat de Carreteres ha aprofitat la seua presència en el Rincón de Ademuz per acostar-se també fins a aquest municipi i recórrer tots dos traçats, les obres dels quals començaran en les pròximes setmanes amb l'objectiu que estiguen acabades el pròxim mes de juliol. Així mateix, ha mantingut una trobada en la qual han participat a més dels primers edils de Vallanca i Castielfabib, els alcaldes d'Ademuz i Casas Altas i el primer tinent d'alcalde de Torrebaja, els qui han agraït a Seguí el seu interès per les reivindicacions i demandes d'aquest territori, que es demostren “no solament en les inversions que s'estan executant, sinó també en el fet que aquesta haja sigut la quarta vegada en dos anys que visita la comarca”.

 

 

Detall de les obres previstes

 

Les obres programades en el Rincón de Ademuz consisteixen en el reforç del ferm mitjançant una capa de reperfilat i una capa de rodadura de 4 cm d'espessor i s'està aprofitant per ampliar la calçada en aquelles zones que presenten un ample insuficient. Addicionalment, en la CV-479 s'estan executant cunetes formigonades i obres de drenatge en punts amb problemes d'evacuació d'aigua. I en la CV-482 es va a realitzar la contenció d'un talús que ha perdut consistència a causa de l'erosió causada per les pluges.

Totes les actuacions es completen amb el pintat de les marques vials i l'abalisament.

 

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet