Versió per a imprimir

La Diputació invertirà 2,7 milions d’euros a L’Horta per a donar treball a persones majors de 55 anys

  • El pla bianual té una dotació global de 7,3 milions d'euros per ajudar a aquest col·lectiu a recuperar les seues expectatives de jubilació
  • Els ajuntaments valencians tindran plena autonomia per a decidir la durada i categoria professional dels contractes
Imagen
23/11/2017

La Diputació de València invertirà 2.740.444 euros en dos anys en els més de 40 municipis de L'Horta per a facilitar la contractació de persones majors de 55 anys. Aquesta inversió es realitzarà a través del Pla d'Ocupació de la corporació per a 2017-18, un programa bianual amb una dotació global de 7,3 milions d'euros que facilitarà la creació d'al voltant d'1.000 llocs de treball en la província i que té com a objectiu “ajudar als demandants d'ocupació majors de 55 anys a recuperar les seues expectatives de jubilació”.

 

Les dades de l'Enquesta de Població Activa (EPA) a nivell autonòmic i del Servei d'Ocupació Pública Estatal (SEPE) en l'àmbit provincial demostren que aquest col·lectiu “ha resultat especialment castigat per la crisi, lligat a l'atur de llarga durada i vulnerable en la fase prèvia a una jubilació en la qual poden veure clarament minorada la quantia de la seua pensió”, ha explicat Jorge Rodríguez. Segons les dades de l’EPA, s'estaria parlant d'un total de 58.800 majors de 55 anys en situació de desocupació a la Comunitat Valenciana en el tercer trimestre de 2017.

 

Aquesta anàlisi ha portat a la Diputació a dirigir el Pla d'Ocupació 2017-18 a aquestes persones amb l'objectiu “d’alleujar la seua delicada situació laboral en vistes a la jubilació”. El criteri a l'hora de distribuir els 7,3 milions d'euros entre els ajuntaments és el nombre d'aturats que té cada municipi. L'aportació de la Diputació es farà efectiva en dues convocatòries, una de 3.650.000 euros a la fi d'enguany i una altra de la mateixa quantia en el primer trimestre de 2018.

 

Amb aquesta distribució, municipis com Torrent, amb una taxa de desocupació superior al 20% i al voltant de 4.000 persones majors de 44 anys en situació de desocupació, rebrà enguany 150.000 euros. A Torrent li segueixen Paterna, que percebrà més de 100.000 euros; Mislata, que rondarà els 80.000 euros; entre 75.000 i 50.000 euros quedaran Burjassot, Manises, Aldaia, Alaquàs, Xirivella i Quart de Poblet; i fregant els 50.000 euros, Catarroja, Alfafar i Paiporta. Aquestes quantitats es duplicaran amb l'aportació del primer trimestre de 2018, de 3.650.000 euros per als ajuntaments de la província.

 

 

Autonomia dels ajuntaments

 

L'estimació de l'àrea que dirigeix Conxa Garcia és que amb aquest pla la Diputació facilitarà la creació d'un miler de llocs de treball per a majors de 55 anys en els municipis valencians, en funció de la durada i la categoria professional dels llocs de treball que habiliten els ajuntaments.

 

L'autonomia municipal torna a ser l'eix de la gestió de la Diputació, que situa com a beneficiaris d'aquest pla als ajuntaments de la província, que podran recórrer a borses pròpies o al Servef per a cobrir aquests llocs de treball, la durada dels quals i categoria definiran ells mateixos, dins dels mínims fixats per la corporació en les bases del pla, com són contractes d'un mínim de 3 mesos, 30 hores setmanals i salari mínim interprofessional.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet