Versió per a imprimir

La Diputació invertirà 6,2 milions en Els Serrans enguany per a incentivar la vida en els municipis d'interior

  • El president, Jorge Rodríguez, visita la comarca i presenta el pressupost per a 2018, uns comptes “molt socials i basats en criteris objectius” que incrementen les ajudes als ajuntaments
  • Entre les partides per a enguany destaquen les inversions en obres i serveis, la millora de camins rurals i les ajudes per a cobrir danys causats per les pluges, així com el reforç de la seguretat vial
Imagen
14/02/2018

La Diputació de València té previst invertir enguany 6.200.000 euros en la comarca dels Serrans per a ajudar als municipis a millorar els seus serveis i dinamitzar la seua economia, incentivant així la vida en les zones d'interior de la província. Aquestes ajudes, incloses en diferents programes de la corporació com el SOM, el Pla de Camins o el Fons de Cooperació Municipal, formen part del pressupost per a 2018, que el president, Jorge Rodríguez, ha presentat a Villar del Arzobispo, acompanyat pels diputats Pepe Ruiz, Mercedes Berenguer i Rosa Pérez Garijo.

 

Amb les ajudes previstes per a enguany en la comarca, Els Serrans ha rebut de la Diputació una mica més de 25 milions d'euros des de l'inici de la legislatura, en l'estiu de 2015. Els 19 municipis que la integren van rebre entre 2016 i 2017 11.900.000 euros, quasi 4 milions més que en el període 2014-2015. A aquesta quantitat cal sumar les inversions previstes per a enguany i els 7 milions d'euros destinats per l'àrea de Carreteres a 4 projectes de reforç de la seguretat vial en la comarca, ja executats.


En paraules del president de la Diputació, “en aquests dos anys hem incrementat de forma considerable les transferències directes als ajuntaments perquè disposen d'un finançament adequat per a exercir la seua autonomia i donar resposta a les necessitats dels seus habitants”. A més, pel que fa al món rural en el qual s'emmarca Els Serrans, “l'esforç inversor de la Diputació és encara major en aquests municipis que depenen d'aquesta institució per a millorar els seus serveis bàsics i retenir a les persones que viuen a l'interior i acaben traslladant-se a les ciutats”.

Així s'ha expressat Rodríguez durant la seua visita als municipis de Gestalgara i Villar del Arzobispo, en els quals el president ha recorregut algunes de les actuacions executades amb fons provincials i ha presentat uns pressupostos “més socials que mai”. Els comptes provincials per a enguany “consoliden un model de gestió basat en els criteris objectius, sense biaixos polítics, i amb la base del respecte a l'autonomia d'alcaldes i alcaldesses”, ha afegit el responsable provincial. 

 

Noves ajudes

 

Entre les inversions previstes en Els Serrans en el pressupost d'enguany destaquen els 4,2 milions d'euros del Pla de Serveis i Obres Municipals (SOM); els 945.000 euros del Pla de Camins Rurals; 408.000 euros del Fons de Cooperació Municipal; 380.000 euros en ajudes per a cobrir els danys causats per les pluges i 193.000 euros del Pla d'Ocupació dirigida a millorar les expectatives de jubilació de persones majors de 55 anys.


A aquestes ajudes podran sumar-se altres incloses en el Pla Contra la Sequera, al que podran adherir-se els municipis per a millorar l'eficiència de les seues xarxes d'aigua potable, el Pla de Béns Immobles, el de millora d'espais musicals i els projectes que té en marxa l'àrea de Carreteres que dirigeix Pablo Seguí, on fins avui s'han executat diferents obres en la comarca per valor de 7 milions d'euros.


Aquestes actuacions en carreteres són el condicionament i reforç del ferm de la CV-380 en el tram Pedralba-Rambla Castellana, amb un cost de 2.620.000 euros; l'ampliació de la plataforma de la CV-395 al seu pas per Sot de Xera, amb el mateix import; el reforç del ferm de la CV-377 en el tram entre Bugarra i Xestalgar, amb una inversió d'1.260.000 euros; i la construcció d'una glorieta en la CV-395 en Vanacloig, amb un cost de 567.000 euros. Totes aquestes intervencions formen part del full de ruta del departament que encapçala Pablo Seguí, la prioritat del qual és la conservació i el reforç de la seguretat en una xarxa provincial de carreteres d'1.800 quilòmetres.

 

Quant a les principals transferències de la Diputació als Serrans en aquesta primera part de la legislatura, destaca el SOM, antic PPOS, que s'ha duplicat i que ha destinat ja 8.470.000 euros a la comarca; el Pla d'Inversions Sostenibles (IFS), que ha permès als municipis dels Serrans executar desenes d'obres amb els 3.471.000 euros que de no haver-se invertit en els ajuntaments haurien acabat en els bancs; i les ajudes per a la restauració de patrimoni, que en els dos primers anys de la legislatura s'han quadruplicat aconseguint els 592.000 euros, pels 158.000 registrat entre 2014 i 2015.

 

Hi ha imatges disponibles en el FTP de Dival.  

Declaracions de l'alcalde de Villar del Arzobispo
Declaracions de l'alcalde de Villar del Arzobispo
Declaracions de Jorge Rodríguez a Villar del Arzobispo
Declaracions de Jorge Rodríguez a Villar del Arzobispo
Declaracions de l'alcalde de Gestalgar
Declaracions de l'alcalde de Gestalgar
Declaracions de Jorge Rodríguez a Gestalgar
Declaracions de Jorge Rodríguez a Gestalgar
La Diputació invertirà 6,2 milions en Els Serrans enguany per a incentivar la vida en els municipis d'interior
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet