Versió per a imprimir

La Diputació invertirà 900.000 euros en la reforma de la façana i la coberta del Teatre Principal

  • La institució que presideix Jorge Rodríguez pretén frenar la deterioració d'un edifici emblemàtic al que es donarà esplendor eliminant escletxes i goteres i netejant i adequant les escales de l'interior
  • Des del servei de Projectes Tècnics de l'àrea d'Administració General expliquen que l'estructura està en perfecte estat i que aquests “treballs fins de restauració” es completaran durant la legislatura
Imagen
19/07/2017

El ple de juliol de la Diputació de València ha aprovat una modificació de crèdit que inclou, entre altres destinacions del superàvit de la institució provincial, invertir 900.000 euros en la reforma del Teatre Principal, una actuació que consistirà bàsicament en la neteja i condicionament de la façana i la coberta per a tapar les escletxes i evitar filtracions.

 

En paraules del president de la Diputació, Jorge Rodríguez, “el Principal és un edifici emblemàtic i hi ha una sèrie de deficiències i patologies urgents que, encara que no afecten a l'estructura, que està en perfecte estat, urgeix reparar perquè s'havien anat posposant, i la intenció és evitar la deterioració de les instal·lacions i donar-li esplendor al teatre”.

 

Per la seua banda, el diputat d'Administració General i Patrimoni, Pepe Ruiz, afig que “s'actuarà en zones prioritàries de l'immoble com la coberta i la façana, en concret per a netejar i solucionar els problemes d'escletxes, desperfectes en la paret i goteres”. Els responsables provincials coincideixen en la importància d'aquest tipus d'actuacions de manteniment i reparació d'edificis propietat de la Corporació per a evitar situacions de deterioració com la del Teatre Escalante, que a diferència del Principal no és propietat de la Diputació.

 

 

Treballs fins de restauració

 

Des del servei de Projectes Tècnics de l'àrea que dirigeix Pepe Ruiz assenyalen que l'informe complet de l'estat de l'interior del teatre conclou que no existeixen problemes estructurals, i que l'actuació prioritària s'ha d'efectuar en les façanes i la coberta, amb “una sèrie de treballs fins de restauració que haurà d'escometre una empresa especialitzada”.

 

En paral·lel, s'invertiran altres 50.000 euros per a restaurar tres escales a l'interior del teatre, que s'aniran condicionant per fases i romandran tancades durant la intervenció per qüestions de seguretat. Quant a la façana, els tècnics preveuen que serà necessari utilitzar camions grua per accedir a determinades zones on s'han detectat filtracions.

 

Quant al termini d'execució de la reforma, des de l'àrea d'Administració General entenen que les obres podrien començar a la primavera del pròxim any, una vegada finalitzats els tràmits administratius, i l'objectiu és que estiguen acabades abans del final de la legislatura, a mitjan 2019.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet