Versió per a imprimir

La Diputació lidera la posada en marxa de projectes mediambientals en els municipis

  • Bartolomé Nofuentes es reuneix amb els postgraduats del programa de Gestió i Retenció del Talent en l’àrea mediambiental per a la suma d’esforços i la creació d’un projecte provincial
Imagen
13/07/2017

Joan Vidal és un dels 37 becaris de postgrau que a través del programa de Gestió i Retenció del Talent de la Diputació de València està desenvolupant un projecte en l'àmbit mediambiental. En el seu cas, la col·laboració ha girat  al voltant d’un pla que prepara l’Ajuntament d’Alfarrasí, que consisteix en la connexió dels canals de reg i d’aigua potable dels municipis de la Vall d’Albaida.

 

Una iniciativa que mira a Europa per a obtindre finançament, i de la proposta de la qual s'ha encarregat el postgraduat. Per la seua banda, María Consuelo López prepara a l’Ajuntament de Bellús la proposta per a convertir ‘L’Estret de les Aigües’ en Paratge Natural Municipal, una idea que busca potenciar-ho turísticament alhora que es protegisca adequadament. Com ells, Andrea García busca a Cheste construir una estació de mesurament de la contaminació atmosfèrica, que no existix en el municipi.

 

Són algunes de les idees que els postgraduats estan desenvolupant en ajuntaments i mancomunitats de la província, projectes que giren al voltant del medi ambient, a la seua cura i protecció. El diputat de Projectes Europeus i Central de Serveis Innovadors i Sostenibles, Bartolomé Nofuentes, els ha reunit a tots en el Saló de Reines de la institució provincial perquè es coneguen i establisquen llaços de contacte que inspiren futures col·laboracions.

 

“Es tracta d’organitzar un espai comú per a crear un projecte provincial i emprar-ho en la busca de finançament europea”, ha destacat Bartolomé Nofuentes, qui en últim terme ha assenyalat que la intenció és “convertir aquestes idees que s’estan implantant en els municipis en un espai de coworking, una incubadora de projectes per a buscar finançament individual i colectiu”.

 

 

Retenció del talent per al seu trasllat als municipis

 

Estos 37 projectes en l'àmbit del medi ambient formen part dels 222 que s'estan desenvolupant en ajuntaments de tota la província sota el paraigua de les beques per a postgraduats de la Diputació. Es tracta d'una iniciativa que té com a metes la retenció del talent, potenciar la formació, rendibilitzar les capacitats i aptituds adquirides i satisfer les necessitats municipals concretes en el marc de la programació de gestió.

 

“És una proposta que va sorgir després de la marxa de molts joves a l'estranger buscant una eixida laboral. Volíem oferir una alternativa per a establir un vincle laboral amb ajuntaments de la província i bolcar el talent en els municipis”, ha assegurat Nofuentes. Una trobada que se suma a les realitzades en altres àrees, com l'Administració Electrònica i la Transparència, per a sumar esforços i crear sinergies que permeten la continuïtat dels projectes implantats”.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet