Versió per a imprimir

La Diputació mantindrà viva la memòria de l'Orquestra Català de Massanassa

  • La impremta provincial editarà un llibre que arreplega la història de la popular formació musical nascuda fa quasi un segle a l'Horta
  • Jorge Rodríguez comparteix la il·lusió de l'alcalde, Vicente Pastor, a recuperar el relat del projecte musical del Tio Sola i Miguel Català
  • El president de la Diputació i l'alcalde tracten la millora de la xarxa d'aigua potable i la recuperació del pont que connecta amb Catarroja
Jorge Rodríguez amb l'alcalde de Massanassa
11/10/2016

La Diputació de València mantindrà viva la memòria de l'Orquestra Català de Massanassa, un projecte musical que va naixer a la fi dels anys 30 del passat segle de la mà del Tio Sola i Miguel Català i que es va mantenir en actiu fins a finals dels anys 70. La impremta provincial serà l'encarregada d'editar un llibre amb la història de l'orquestra i un cd amb alguns dels temes interpretats per una formació molt popular a l'Horta.

L'àmbit d'actuació de l'Orquestra Català va traspassar els límits de la província, i de la Comunitat. Les habituals gires estiuenques en pobles de Terol i Guadalajara van acabar amb l'agermanament de Massanassa i Checa, fruit dels vincles matrimonials d'alguns dels integrants de l'orquestra i veïns d'aquest municipi de Guadalajara. 

El president de la Diputació, Jorge Rodríguez, s'ha mostrat encantat de posar la impremta provincial a la disposició de Massanassa per a recuperar la història d'una orquestra tot terreny, que «igual tocava en bodes que en processons, cercaviles i festes», ha assenyalat l'alcalde, Vicente Pastor. 

Pastor ha explicat que algunes de les cançons de l'Orquestra Catalá, tant en la veu del seu cantant còmic, el Tio Sola, com les més melòdiques, interpretades per Miguel Català, «les seguim usant en l'Ajuntament per als bàndols municipals». Una altra de les curiositats d'aquesta cèlebre formació és que des dels seus orígens, i fins a l'etapa tardana d'Enrique Ballester, va combinar en el seu repertori cançons en castellà i valencià. 
 

Aigua potable i pont del segle XVII

La memòria de l'Orquestra Català no ha sigut l'únic tema que han tractat durant la reunió en la Diputació el president i l'alcalde de Massanassa, que ha valorat molt positivament una trobada en el qual s'ha parlat a més de les infraestructures d'aigua potable i la recuperació del pont del segle XVII que uneix el municipi amb Catarroja.

En el primer dels temes, l'Ajuntament de Massanassa està disposat a retirar el fibrociment de la xarxa d'aigua potable, i en aqueix procés s'inclou la necessitat de millorar el sistema de mescla de l'aigua de la depuradora i la que s'extrau del pou. Des de la Diputació s'ha instat l'alcalde a presentar una memòria valorada del projecte per a estudiar la viabilitat d'aportar una ajuda complementària a la partida que podria destinar-se del Pla Provincial d'Obres i Serveis (PPOS). 

Respecte al pont que uneix Massanassa i Catarroja, el primer pas és confirmar quin municipi té la titularitat del pont, per a poder optar posteriorment a les subvencions destinades a la millora de béns immobles que concedeix la corporació provincial. 

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet