Versió per a imprimir

La Diputació millora la seguretat de la carretera CV-363 entre Mas de l'Olmo i Ademuz

  • L'àrea d'Infraestructures finalitza les obres d'este camí de domini públic incorporat a la xarxa provincial en 2019. Amb una inversió de 1,5 milions d’euros s'ha actuat sobre 11,5 quilòmetres de via
  • Amb esta actuació, la corporació provincial porta invertits més de sis milions d'euros en les carreteres del Rincón d'Ademuz per a garantir millors desplaçaments i lluitar contra la despoblació
Imagen
22/12/2020

La Diputació de València ha finalitzat les obres de condicionament de la CV-363 en el tram entre Mas de l'Olmo i Ademuz, un camí de domini públic incorporat a la xarxa viària provincial en 2019. Amb una inversió de 1,5 milions d'euros, l'àrea provincial de Carreteres que dirigix Rafa García ha millorat la seguretat de estre trajecte de 11,5 quilòmetres que travessa Vall de la Sabina, a la comarca del Rincón d'Ademuz.

 

Esta actuació se suma a altres realitzades en els últims anys en les carreteres del Rincón “amb l'objectiu de millorar les infraestructures en esta i altres comarques d'interior en les quals existix un important risc de despoblació”, segons explica el responsable provincial de Carreteres, Rafa García.

 

L'obra ha tingut un termini d'execució de huit mesos i ha permés eixamplar tota la calçada fins a aconseguir una secció mínima de cinc metres, amb una cuneta de seguretat en el costat del desmunt. La intervenció ha servit també per a estabilitzar diferents zones amb el risc de despreniments, especialment la localitzada en els voltants de Vall de la Sabina, on ha sigut necessari executar una berma intermèdia i l'estesa dels talussos fins a obtindre una inclinació estable.

 

La nova carretera entre Mas de l'Olmo i Ademuz, que es troba ja en servei, compta a més amb els sistemes de contenció necessaris per a garantir la seguretat viària. En concret, s'ha col·locat barrera metàl·lica en una longitud pròxima als nou quilòmetres i s'han instal·lat 250 senyals i panells que faciliten la conducció.

 

L'última de les infraestructures viàries renovada en el Rincón d'Ademuz inclou igualment el canvi del paviment de la calçada, que es trobava “molt deteriorat i podia constituir un major risc per a la circulació en determinats trams d'una via que a més era molt estreta i amb successives corbes”, apunta el diputat de Carreteres, Rafa García, que insistix que “la seguretat viària és la màxima prioritat de la Diputació en una xarxa provincial que supera els 1.800 quilòmetres”.

 

Amb la finalització de les obres en el tram entre Mas de l'Olmo i Ademuz la Diputació porta més de sis milions d'euros invertits en la CV-363 i altres carreteres de la comarca del Rincón d'Ademuz com la CV-478 de Vallanca a Negrón i la CV-682 a Castielfabib. Pel que respecta a la CV-363, l'àrea provincial de Carreteres ja havia adequat i reasfaltat recentment els trams entre La Puebla de San Miguel i la pedania de Losilla de Aras, en La Serranía, i entre La Pobla i Mas de l'Olmo.

 

En paraules de Rafa García, estes inversions “posen de manifest la intenció d'este equip de govern de compensar l'abandó històric de les carreteres de zones poc poblades que es trobaven molt deteriorades, amb la consegüent incomoditat de les veïnes i veïns d'estos municipis d'interior que també mereixen les millors infraestructures en el seu dia a dia, amb garanties de seguretat en els seus desplaçaments”.

Recorregut per la CV-363 entre Mas del Olmo i Ademuz
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet