Versió per a imprimir

La Diputació millora la seguretat en el tram més perillós de la carretera de La Font d'en Carròs a Oliva

  • Esta primera actuació en l'antic camí municipal, que ara forma part de la xarxa provincial, pretén solucionar els punts de circulació perillosa en un tram de corbes de la CV-683
  • Per a 2021 està previst licitar la redacció del projecte integral per a intervindre en tota la carretera i millorar la seguretat viària de la mateixa
Imagen
13/10/2020

La Diputació de València, a través de l'àrea d'Infraestructures i Carreteres que dirigix Rafa García, actuarà a principis de 2021 en la CV-683 entre Beniarjó i Oliva per a solucionar els problemes de trànsit en un tram amb corbes perilloses a l'altura de La Font d'en Carròs. La corporació provincial escometrà la seua primera intervenció en este antic camí municipal, que es va incorporar a la xarxa provincial fa uns mesos, com a pas previ a la millora integral de la seguretat viària en la carretera.

 

Esta primera actuació està localitzada en un tram d'aproximadament 300 metres entre la urbanització del Tossal Gros i l'accés a la Finca de la Foia, on se succeïxen diferents corbes amb terraplens que dificulten la circulació. Les obres inclouran el condicionament de la plataforma entre el punt quilomètric 4+350 i el 4+600, generant una nova secció de dos carrils de 3,25 metres, vorals d'1 metre i berma de 0,5 metres en el marge esquerre.

 

El projecte inclou la millora de traçat en les corbes dotant-les d'un radi major i transicions més segures i còmodes, així com la millora del drenatge de la carretera, l'ampliació de la qual comporta la demolició i nova execució de diversos murs de contenció en els dos marges de la plataforma.

 

En paraules del diputat d'Infraestructures i Carreteres, Rafa García, “la prioritat és sempre la seguretat en la xarxa viària provincial, com demostra la ràpida intervenció per a eliminar punts de circulació perillosa en esta via que va ser recentment catalogada de titularitat provincial”. La carretera és un antic camí municipal que l'any passat es va incorporar a la xarxa provincial en virtut del que s'establix pel Catàleg del Sistema Viari de la Comunitat Valenciana aprovat mitjançant Decret 46/2019, de 22 de març, de la Generalitat.

 

Millora integral de la via

 

El responsable provincial de Carreteres explica que esta ràpida actuació projectada sobre la via respon a la intenció de resoldre com més prompte millor els problemes de circulació en dos corbes especialment perilloses, aprofitant que els terrenys són de propietat municipal i es pot actuar immediatament. El termini d'execució de les obres s'estima en 6 mesos i el pressupost total ascendix a 578.000 euros.

 

No obstant això, la intenció de la Diputació és millorar la seguretat en tota la via una vegada ha passat a formar part de la xarxa provincial. Per a això, en el marc de planificació i programació de l'àrea d'Infraestructures es contempla la licitació, al llarg de 2021, del contracte de serveis per a la redacció del projecte de millora integral de la carretera CV-683 entre La Font d'en Carròs i Oliva, a fi de dotar-la de les característiques de funcionalitat i seguretat necessàries.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet