Versió per a imprimir

La Diputació mostra en Lliria el seu compromís amb la defensa del paisatge forestal

  • La diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, i el gerent de Divalterra, Víctor Sahuquillo, participen en la jornada "Posada en valor del paisatge forestal mediterrani"
Imagen
18/09/2016

La Diputació de València, a través de la seua empresa pública Divalterra, ha participat en la jornada "Posada en valor del paisatge forestal mediterrani", que va tenir lloc divendres passat en l'ajuntament de Lliria.

El gerent de Divalterra, Víctor Sahuquillo, va participar en l'acte d'inauguració de la trobada, que va estar presidit per l'alcalde de Lliria, Manolo Civera, i va comptar amb la presència del director general de l'Agència de Seguretat i Resposta davant les Emergències de la Generalitat, José María Ángel, i la diputada nacional Ana Botella.


Sahuquillo va reivindicar “la cabdal importància que tenen els treballs de prevenció que realitzen els i les brigadistes de Divalterra a l'hivern, quan els focus dels mitjans no estan orientats a la muntanya, oblidant-se en massa ocasions en què aquesta labor és clau per a evitar que els centenars de conats que hi ha a l'estiu no es convertisquen en grans incendis forestals”.

En aquest sentit, Víctor Sahuquillo va indicar que “la cogerencia de Divalterra ja treballa en un pla de professionalització per a tota la plantilla de les brigades, per al que hi haurà una coordinació amb institucions com l'Ivaspe, el Consorci Provincial de Bombers i les Escoles de Formació que té la Diputació a Catarroja i Requena”.

Així mateix, el gerent de Divalterra va manifestar que “aquest pla s'emmarca en un programa d'actuació molt més ampli que inclou la redistribució geogràfica de les bases de les brigades forestals”. “Per a açò -va continuar Sahuquillo- s'atendrà a criteris exclusivament tècnics, amb l'objectiu que les brigades cobrisquen la màxima superfície forestal possible”.
 

Clausura a càrrec de Mercedes Berenguer

La clausura de la jornada va ser a càrrec de la diputada d'Educació i Benestar Social, Mercedes Berenguer, que va lloar aquesta iniciativa desenvolupada en Lliria “que ve a demostrar que els ajuntaments poden i deuen jugar un paper important en la defensa del territori”.

La diputada ha assenyalat que “la formació és vital per a professionalitzar cada vegada més als efectius que lluiten contra els incendis” i en aquest sentit ha destacat que “en la Diputació de València ja estem treballant per a coordinar la formació que s'imparteix en les escoles de Requena i Catarroja amb els serveis que s'ofereixen des de les brigades de Divalterra, tant a nivell de pràctiques laborals com de titulació”.
“El gran repte de la defensa del nostre patrimoni forestal és que la ciutadania interioritze el fet que aquesta lluita correspon a tots: població i institucions”.

Trobada multidisciplinària

En la jornada "Posada en valor del paisatge forestal mediterrani” van participar experts, tècnics i responsables polítics per a analitzar la situació dels boscos valencians i les possibilitats d'implementar experiències de gestió agroforestal sostenibles. 

L'objectiu principal d'aquesta acció és fomentar la “cerca fórmules que contribuïsquen a conservar l'estat de les nostres muntanyes i afavorir la prevenció d'incendis, al mateix temps que siguen capaços de generar iniciatives econòmiques i incrementar l'ocupació en la població rural”.
 

La trobada ha estat organitzada per l'Ajuntament de Llíria, la Fundació “Pau Costa” i l'Associació de Municipis Forestals Valencians (AMUFOR), amb la col·laboració de Divalterra i la Plataforma Forestal Valenciana.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet