Versió per a imprimir

La Diputació obri el termini de 15 dies perquè les bandes de música demanen les ajudes d'instruments i pissarres digitals

  • L'àrea que dirigix el diputat Jordi Mayor destina 490.000 euros per a instruments i 350.000 euros perquè les societats musicals federades milloren els seus recursos tecnològics d'aprenentatge
  • Prop de 300 escoles de la província poden sol·licitar estes ajudes publicades en el BOP i que inclouen l'adquisició de mampares de seguretat per a separar espais en el context actual de la pandèmia
La Diputació obri el termini d'ajudes per a l'adquisició d'instruments i pissarr
07/09/2020

La Diputació de València ha publicat en el BOP d'este dilluns les convocatòries de sol·licitud d'ajudes per a l'adquisició d'instruments i pissarres digitals per part de les societats musicals federades de la província. Els anuncis inclouen també la possibilitat de comprar mampares de seguretat per a separar espais en l'actual context de la pandèmia.

 

Les bandes de música disposen de 15 dies hàbils, a partir d'este dimarts 8 de setembre, per a participar en estes convocatòries d'adquisició d'instruments musicals i tecnologia que permeten millorar l'aprenentatge dels educands i dotar dels recursos necessaris a les bandes per a realitzar la seua activitat en les millors condicions.

 

La dotació total per a cobrir estes línies d'inversió és de 840.000 euros: 490.000 per a l'adquisició d'instruments, en els quals s'inclouen les mampares de protecció, amb un límit de 2.000 euros per societat musical; i 350.000 per a les pissarres digitals, amb 1.300 euros com a màxim per a cada escola, que podrà decidir si instal·la un nou sistema d'aprenentatge interactiu o millora el que ja utilitza.

 

Estes ajudes formen part del programa ‘Excel·lent Música de Banda’ de l'àrea que dirigix Jordi Mayor, i que compta amb altres 500.000 euros destinats a la tasca formativa de les societats musicals a través de les seues escoles, amb un criteri d'equilibri territorial que beneficia a les bandes de música dels municipis més xicotets, en la línia de lluitar contra la despoblació. En total, més de 2.150.000 euros que revertiran enguany en el suport directe de la Diputació a un sector tradicional com és el de la música de banda.

 

Tecnologia contra la despoblació

 

Les ajudes per a la instal·lació de pissarres interactives a les escoles de música arribaran a tots els racons de la província, des de grans municipis amb més de 200 alumnes a les seues escoles fins a zones d'interior amb un nombre similar d'educands entre les diferents societats musicals de la comarca, en les quals estes millores tecnològiques són importants per a visualitzar la música i aprendre jugant.

 

En este sentit, el diputat delegat de Bandes de Música, Jordi Mayor, destaca que la Diputació “valora molt positivament la tasca educativa i cultural que les societats musicals desenvolupen a través de les seues escoles, a les quals la corporació vol aportar noves eines apostant per la modernització de les aules”. “Si volem que els nostres músics tinguen la millor formació, hem de dotar-los dels mitjans necessaris i això passa per l'accés a les noves tecnologies”, afig el diputat.

 

La convocatòria d'ajudes per a la compra de pissarres digitals naix de la col·laboració entre la Delegació de Desenvolupament Rural i Polítiques contra la Despoblació que dirigix Ramiro Rivera i la de Bandes de Música, amb la voluntat de donar suport a l'educació musical com a eina fonamental, entre altres, en la lluita contra el despoblament derivat de la falta de serveis en molts municipis valencians, especialment en zones d'interior.  

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet