Versió per a imprimir

La Diputació obri una oficina en la Beneficència per a atendre als represaliats del Franquisme

  • La diputada de Memòria Històrica, Rosa Pérez Garijo, presenta l'Oficina d'Atenció a les Víctimes de la Guerra Civil i la dictadura per a donar veu a aquestes persones i als seus familiars
  • Una vegada reunits els suficients testimoniatges, s'estudiarà la viabilitat d'interposar una querella amb l'objectiu de fer justícia als afectats
Imagen
24/10/2018

La Diputació de València ha presentat aquest dimecres en la Beneficència l'Oficina d'Atenció a les Víctimes de la repressió durant la Guerra Civil i el Franquisme, amb el principal objectiu de donar als represaliats i als seus familiars l'oportunitat que una Administració Pública incorpore la seua versió dels fets esdevinguts durant la repressió. L'acte ha comptat amb la presència de la diputada de Memòria Històrica, Rosa Pérez Garijo, acompanyada per un dels tècnics responsables, Alejandro Calpe.

 

Aquest projecte, pioner a la Comunitat Valenciana, també permetrà gravar els testimoniatges vius de la repressió amb la idea de seguir augmentant el memorial. La primera part d'aquest treball de documentació es presenta aquest mateix dimecres en el MuVIM sota el nom de ‘La Nostra Memòria’. A més, servirà per a poder identificar més fosses per mitjà de les declaracions dels familiars, actuació que complementarà les exhumacions ja realitzades per part de la Diputació.

 

Un altre dels objectius de l'oficina, que estarà en plena activitat fins a maig, és la de reunir la suficient informació i testimoniatges durant aquest període per a poder presentar una querella pels crims i la repressió franquista, tal com s'ha fet des de Pamplona, pionera a Espanya. La diputada, Rosa Pérez Garijo, espera que siga viable presentar-la perquè per fi puga haver-hi una reparació de la memòria de les víctimes del franquisme, que desgraciadament encara no s'ha produït en aquest país”. “Una democràcia no pot ser plena si no reparem aquestes situacions que les víctimes han viscut”, ha afegit Pérez Garijo.

 

En aquest sentit, la diputada de Memòria Històrica també ha destacat el paper que han de jugar les institucions, les quals considera que tenen “l'obligació de fer justícia, memòria i reparació”.

 

Horari d'atenció

 

L'horari de l'oficina, situada en la planta baixa de la Beneficència, serà de dilluns a divendres de 9 a 14 hores i els dimarts a la vesprada de 16 a 18 hores. El despatx comptarà amb els tècnics Alejandro Calp i Vicent Galiana per a atendre a les víctimes i familiars. Els interessats poden posar-se en contacte via e-mail en les adreces oficinavictimas1@dival.es i oficinavictimas2@dival.es o per telèfon cridant al 963 883 870.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet