Versió per a imprimir

La Diputació obrirà un accés al Museu Taurí pel carrer Xàtiva

  • L'àrea que dirigeix Toni Gaspar aprofitarà 15 dies entre maig i juny per a condicionar la Plaça de Bous, centrant-se en la reorganització i el manteniment
  • El Museu Taurí és un dels més visitats de la ciutat, amb 30.000 persones a l'any
Imagen
08/04/2016

La Diputació de València aprofitarà una quinzena a la fi de maig i principis de juny, el moment en què es pot obrir un parèntesi entre les moltes sol·licituds rebudes per a organitzar esdeveniments en la Plaça de Bous, per a dur a terme una reorganització i manteniment que permetran obrir un nou accés al Museu Taurí pel carrer Xàtiva, a més de l'actual entrada pel Passatge Doctor Serra.


L'acció s'emmarca en l'aposta de la Corporació per obrir la Plaça de Bous a la ciutat i dinamitzar-la en tots els àmbits, més enllà de l'ús natural del cus, que alberga la fira de Julio i la de Falles, els dos grans esdeveniments taurins que tenen lloc a València. “L'objectiu principal d'aquesta actuació és el canvi d'accés per la Plaça al Museu Taurí, que és un dels més importants de la ciutat”, ha explicat el responsable de l'àrea, Toni Gaspar.


El diputat de la Plaça de Bous apunta que “es tracta d'una reorganització més que d'obres; xicotets canvis en les instal·lacions per a poder acollir als visitants per l'accés del carrer Xàtiva”. En aquest sentit, s'habilitarà l'antiga tenda perquè servisca de recepció als visitants del museu.


A més del condicionament de la tenda, es procedirà a les tasques de manteniment de l'anell, amb actuacions en el sòl, les condícies, les rampes d'accés i la renovació de la il·luminació, entre unes altres. En paraules de Toni Gaspar, “es tracta d'aprofitar la reorganització necessària per a habilitar el nou accés al Museu per a executar aquestes tasques de manteniment que en alguns casos es fan anualment i en uns altres ni tan sols són tan habituals”.


El nou accés al Museu Taurí és una de les primeres accions del Pla de Dinamització i Activació Patrimonial de la Plaça de Bous en el qual treballen conjuntament la Diputació i la Universitat de València. L'objectiu és convertir la Plaça en un espai públic obert i incloure la seua visita en els circuits culturals de la ciutat, al mateix temps que afegir-la a la llista d'icones turístiques de València. 


El projecte que dirigeix Beatriz Santamarina, professora del Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, contempla el desenvolupament de cinc itineraris interpretatius a través de la Plaça, que portaran al visitant a conèixer la seua relació amb l'arquitectura, la política, la guerra, els espectacles i la música mitjançant exposicions i visites interactives. 

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet