Versió per a imprimir

La Diputació participa en el congrés nacional Tyrius per a reconèixer a la dona com a motor de canvi

  • La diputada de Benestar Social, en representació de la Corporació provincial, celebra 50 anys de compromís en la igualtat de gènere de l'associació valenciana, que representa a més de 200.000 afiliades
  • Mercedes Berenguer: “Hui segueix sent urgent parlar de la situació de la dona com a actiu econòmic i social”
  • El congrés de l'associació de mestresses de casa i consumidores coincideix amb la presentació de l'II Feminario de la Diputació, que tindrà lloc aquest cap de setmana en la Petxina
Imagen
30/05/2017

L'èmfasi de la Diputació en la lluita per la igualtat de gènere ha quedat plasmat en el Congrés Nacional Tyrius “50 anys amb tu”, en el qual ha participat la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer. L'associació valenciana de mestresses de casa i consumidores ha organitzat una trobada de tot el país per a celebrar mig segle de lluita per la igualtat de la dona, a més de dignificar el treball de les més de 200.000 afiliades a la Comunitat Valenciana.

 

“El compromís de Tyrius en aquests 50 anys de vida perdurarà, perquè el treball ben fet crea vincles i pilars fonamentals perquè les dones aconseguim la igualtat”, ha iniciat la seua intervenció Mercedes Berenguer. La diputada de Benestar Social, abans de cedir la paraula a la filòsofa Adela Cortina, ha destacat la importància de la dona com a transformadora de la societat i en la cohesió del territori, “sobretot en les poblacions rurals”.

 

Al llarg dels seus 50 anys d'antiguitat, Tyrius ha representat a la població civil valenciana en l'àmbit de la dona, a més de contribuir en la millora de la situació del col·lectiu de mestresses de casa. “Tenim un paper motor en la transmissió de valors, educació, ús dels espais públics, intermediació de conflictes i hàbits saludables”, ha emfatitzat la diputada.

 

D'altra banda, Berenguer ha recordat que, tradicionalment, la dona ha jugat un paper crucial en el consum i l'alimentació –accentuant el seu valor aquest 2017 en la ciutat de València, nomenada Capital Mundial de l'Alimentació–. “Per tot açò avui segueix sent urgent parlar de la situació de la dona com a actiu econòmic i social”, ha afegit la diputada de Benestar Social.

 

Motors de canvi “a millor”

 

El congrés, organitzat per l'Associació Valenciana de Mestresses de casa i Consumidors Tyrius en el Palau de la Música de València, ha comptat amb la implicació d'acadèmiques, representants de cossos de seguretat, polítiques i mestresses de casa de tot el territori espanyol, entre uns altres, els qui debatran al llarg de dos dies els reptes als quals s'enfronta el col·lectiu femení.

 

“Les dones som motors de canvi de la societat, però de canvi a millor”, ha ressaltat la catedràtica en Ètica de la Universitat de València, Adela Cortina. Després de la presentació per part de la diputada, Cortina ha insistit que les dones “hem de ser en el segle XXI agents de justícia i agents de compassió”. En les seues paraules, “la desigualtat entre homes i dones encara segueix sent real, tenim molt treball per davant”.

 

La participació de la Diputació de València en aquest esdeveniment ha coincidit amb la presentació del seu Feminari, la segona edició d'un congrés en el qual una vintena de dones, referents del feminisme, debatran aquest cap de setmana en la Petxina de València sobre els reptes actuals de les dones.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet