Versió per a imprimir

La Diputació participa en una trobada internacional de polítiques inclusives en l'àmbit local

  • La diputada de Benestar Social inaugura un congrés en el qual acadèmics, jutges, polítics i estudiants debaten sobre com millorar el mercat de treball
  • Mercedes Berenguer: “Des de la Diputació tenim el compromís de lluitar contra l'exclusió social, i per açò jornades com aquestes són importantíssimes per a crear coneixement i seguir avançant en polítiques socials”
Imagen
11/05/2017

L'èmfasi de la Unió Europea per ajustar els comptes dels països durant la crisi econòmica ha deixat un panorama de precarietat laboral i exclusió social, per al qual és necessari concebre noves polítiques públiques. Sobre aquest assumpte s'ha basat la trobada internacional Canvi Laboral i Polítiques Inclusives. Àmbit Local, en el qual ha participat la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer.

 

“Durant els últims anys s'han produït una sèrie de canvis que han modificat l'estructura de la nostra societat, augmentant les desigualtats i la vulnerabilitat d'alguns col·lectius”, ha iniciat la seua intervenció la diputada. “Des de la Diputació tenim el compromís de lluitar contra l'exclusió social, i per açò jornades com aquestes són importantíssimes per a crear coneixement i seguir avançant en polítiques socials”.

 

El congrés, organitzat en l'Edifici Fundació Bancaixa, ha comptat amb la implicació d'acadèmics, jutges, polítics i estudiants, a més de la intervenció de representants d'universitats de Sevilla, La Laguna, Copenhague, Kingston i Lyon, entre altres. Els objectius principals han sigut analitzar les polítiques d'ocupació a nivell tant local com internacional, estudiar l'impacte dels diferents sistemes de protecció social i avaluar la sostenibilitat del sistema públic actual.

 

“Es tracta de temes bàsics que tracten els fonaments del nostre estat de benestar”, ha assenyalat Jorge Hermosilla. El vicerector ha mostrat la seua satisfacció de participar en aquesta trobada “amb la missió d'investigar, formar i transferir coneixement” ja que, en les seues paraules, “ens trobem davant un escenari de pobresa, desigualtats i exclusió social alarmant”. Així mateix, Mercedes Berenguer ha recordat que no han d'oblidar-se els nuclis rurals, en molts casos zones aïllades que presenten greus dèficits socials.

 

Durant l'acte d'inauguració han intervingut, a més de la diputada, Jorge Hermosilla, vicerector de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València; Elena Olmos, degana de la Facultat de Dret; Remedios Roqueta, directora del departament de Dret del Treball i de la Seguretat Social; i María Belén Cardona, professora de Dret del Treball i de la Seguretat Social i directora de les jornades.

 

Així mateix, l'esdeveniment està organitzat pel projecte ‘Els instruments de protecció social pública en la gestió del canvi laboral’ del Ministeri d'Economia i Competitivitat i el grup de recerca ‘INCLUSIVAMENT’ de la Universitat de València, a més de comptar amb la col·laboració del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet