Versió per a imprimir

La Diputació porta als centres escolars la vida de dones que han fet història amb motiu del 8M

  • L'àrea d'Educació que dirigix Empar Folgado aprofita el Dia Internacional de la Dona per a desenvolupar una segona entrega del projecte ‘Descobrint (polsa play!’), consolidant així una nova marca
  • L'essència d'este programa educatiu que naix en temps de pandèmia és acostar a l'alumnat grans noms de la història universal en un format audiovisual didàctic i divertit
  • El projecte ‘Descobrint’ es va iniciar amb motiu del 250 aniversari del naixement de Beethoven i ara contínua amb la científica Marie Curie, l'escriptora Emilia Pardo Bazán i la cantant i actriu Concha Piquer
Imagen
06/03/2021

L'àrea d'Educació de la Diputació de València, dirigida per la diputada Empar Folgado, ha aprofitat el marc del Dia Internacional de la Dona per a portar als centres escolars de la província la vida de tres dones que han fet història, com són la científica Marie Curie, l'escriptora Emilia Pardo Bazán, i la cantant i actriu valenciana Concha Piquer.

 

Esta iniciativa, a través d'un audiovisual didàctic, amb entrevistes i teatralització, és el segon lliurament del projecte ‘Descobrint (polsa play!)’, impulsat per la diputada Folgado amb l'objectiu de fer arribar als centres educatius valencians els grans noms propis de la història universal. Al desembre del passat any es va estrenar el programa amb ‘Descobrint Beethoven’, amb motiu del 250 aniversari del naixement del compositor, i ara es consolida la marca amb esta nova entrega titulada ‘Descobrint: dones que han fet història’.

 

En paraules d'Empar Folgado, “després de la gran acceptació i les felicitacions rebudes pel projecte, hem decidit crear una marca, un senyal d'identitat propi que dóna al currículum educatiu dels centres de la província de València un valor afegit, seguint la filosofia de la primera experiència”. “El concepte de ‘Descobrint (Polsa play!)’ està basat en un format audiovisual acompanyat d'una unitat didàctica amb la qual poder conéixer la vida i obra de figures importants de la música, la literatura, la pintura, la ciència o el cinema”, explica Folgado.

 

Les mesures sanitàries i les restriccions per la pandèmia van motivar el naixement del projecte i el seu format audiovisual, ja que el visionat i el posterior desenvolupament didàctic es poden realitzar en els centres i les seues aules. L'essència del mateix és la construcció del diàleg mitjançant un format ‘late night’ en el qual s'inclouen entrevistes i reportatges a través d'una teatralització que mescla música, cançons adaptades i dades biogràfiques d'interés amb l'embolcall d'un entretingut audiovisual, en un to distés i divertit, propi del teatre per a xiquets.

 

Marie Curie, Pardo Bazán i Concha Piquer

 

La segona entrega del projecte ‘Descobrint (Polsa play)’, que servix per a crear una marca que l'àrea provincial d'Educació té la intenció de consolidar amb futurs audiovisuals, arriba amb motiu d'una data tan assenyalada com el Dia Internacional de la Dona. “Pensem que era moment de fer un ‘Descobrint’ amb dones que han fet història i recollir el testimoni vital de tres icones de l'apoderament femení, pioneres en diferents àmbits”, assenyala la responsable d'Educació.

 

Les triades van ser la científica Marie Curie, Nobel de Física i de Química; l'escriptora Emilia Pardo Bazán, de la qual es commemora en 2021 el centenari de la seua mort; i la cantant i actriu valenciana Concha Piquer, una de les figures més rellevants de la copla. Amb elles tres, que van viure els fascinants inicis del segle XX, s'exemplifica el treball, la tenacitat i la valentia de dones referents en el món de la ciència, la literatura i l'espectacle, oferint una perspectiva històrica de més d'un segle d'avanços de la dona.

 

Enviament de material i apartat artístic

 

L'enviament del material audiovisual i didàctic als centres educatius de la província es realitza a través d'un correu electrònic que inclou un codi QR mitjançant el qual es pot accedir a l'enllaç de descàrrega del contingut. D'esta manera, cada centre pot projectar l'audiovisual des de diferents dispositius i emmagatzemar-lo al costat de la resta d’entregues del projecte ‘Descobrint’.

 

En l'apartat artístic, ‘Descobrint: dones que han fet història’ compta amb Hugo Chinesta (compositor i director musical) i Manuel Andrés Zarapico (escriptor). Chinesta és l'encarregat de la direcció musical així com dels arranjaments, i Andrés Zarapico és responsable del guió i les lletres de les cançons adaptades per a l'ocasió.

 

Cal destacar dins de l'àmbit interpretatiu la participació de les actrius María Zamora (presentadora); Pepa Cases (Marie Curie); Ruth Lezcano (Emilia Pardo Bazán); i Isabel Torrijo (Concha Piquer). En el vessant musical destaca l'actuació de la soprano valenciana Pilar Moral, acompanyada al piano per Christian Antonio Esteve Zinsser.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet