Versió per a imprimir

La Diputació porta el seu pla d'ocupació per a majors de 55 anys al primer Fòrum Ocupa’t d’Alfafar

  • Conxa García: "Com a administració sensible a la realitat que vivim, tractem de contribuir a la dinamització laboral en els municipis valencians, amb inversions i amb plans d'ocupació"
  • Aquest divendres acaba el termini per a adherir-se a la segona part del pla d'ocupació per a majors de 55 anys, amb el qual la corporació tracta de millorar les expectatives de jubilació d'aquestes persones
Imagen
18/05/2018

La Diputació de València, a través de l'àrea d'Assessorament Municipal que dirigeix la diputada Conxa Garcia, ha participat en l'I Fòrum Ocupa't d'Alfafar, impulsat per la Regidoria de Comerç, Ocupació i Desenvolupament Local d'Alfafar amb l'objectiu de millorar la empleabilitat i assessorar els assistents de les diferents oportunitats dirigides a la cerca activa d'ocupació.

 

La diputada ha participat en aquest certamen d'ocupació d'Alfafar en representació de la corporació provincial, i ha exposat les línies mestres de l'últim pla d'ocupació de la Diputació, dirigit a persones majors de 55 anys amb l'objectiu de millorar les seues expectatives de jubilació. A més d'aquests plans d'ocupació, Conxa Garcia ha destacat també les inversions que la institució realitza en les comarques valencianes, i que "serveixen per a generar milers de llocs de treball i dinamitzar l'economia local dels municipis".

 

A l'acte inaugural d'aquesta jornada han assistit, a més de la diputada d'Assessorament Municipal, el secretari autonòmic i director general del Servef, Enric Nomdedéu, el regidor de l'Ajuntament d'Alfafar, Toni Vila, i el regidor de Consum, Eduardo Grau, que han sigut els encarregats de donar la benvinguda a les més de 400 persones inscrites en aquestes jornades, que han tingut l'oportunitat de donar-se a conéixer a les empreses i entrevistar-se amb el seu personal de Recursos Humans.

 

Conxa Garcia ha aprofitat la seua intervenció per a donar a conéixer als assistents els diferents plans i accions que duu a terme la corporació provincial per a lluitar contra la desocupació. "La Diputació de València, com a administració sensible a la realitat que vivim, tracta de contribuir a la dinamització laboral dels municipis valencians", ha manifestat la diputada provincial, que ha destacat el pla d'ocupació per a majors de 55 anys com una de les apostes de la institució durant la present legislatura.

 

El Pla d'Ocupació per a Majors de 55 Anys és de caràcter bianual i compta amb una dotació total de 7,3 milions d'euros, amb els quals es preveu crear al voltant de 1.000 llocs de treball "en un sector de població especialment castigat per la crisi, lligat a la desocupació de llarga durada, i que percep que la seua futura pensió de jubilació es veurà afectada si no troba treball, la qual cosa causa un efecte desànim en aquest col·lectiu", ha comentat la diputada.

 

Així mateix, la responsable de l'àrea d'Assessorament municipal ha destacat la important tasca de les administracions públiques "que han de centrar esforços per a fer possible polítiques d'ocupació actives, i per açò La Diputació de València, dins de les seues competències, ha aprovat ja diversos plans d'ocupació".

 

Finalitza el termini

 

La diputada ha aprofitat la seua presència a Alfafar per a recordar que aquest divendres, 18 de maig, acaba el termini de presentació de sol·licituds per a adherir-se a la segona convocatòria del pla d'ocupació per a majors de 55 anys, que recentment es va publicar en el Butlletí Oficial de la Província (BOP).

 

A cada ajuntament o entitat local que sol·licite aquesta segona part del pla li correspondrà, per tant, una assignació en funció del nombre d'aturats que tinga cada municipi. Amb aquest barem, tots els municipis menors de 100.000 habitants i les entitats locals menors de la província de València podran formular les sol·licituds per a realitzar la segona part de la convocatòria.

 

L'autonomia municipal torna a ser l'eix de la gestió de la Diputació, que situa com a beneficiaris d'aquest pla als ajuntaments de la província, que podran recórrer a borses pròpies o al Servef per a cobrir aquests llocs de treball, la durada dels quals i categoria definiran ells mateixos, dins dels mínims fixats per la corporació en les bases del pla, com són contractes d'un mínim de 3 mesos, 30 hores setmanals i salari mínim interprofessional.

 

Fòrum Ocupa't Alfafar

 

La trobada ha tingut lloc aquest divendres en l'hotel Albufera d'Alfafar, situat en la plaça Alqueria de la Culla, on al llarg de la jornada s'han dut a terme diferents accions dirigides a la millora de la ocupabilitat de les i els assistents. Entre les activitats han destacat conferències, de caràcter didàctic i motivacional dirigides a millorar les habilitats bàsiques per a la cerca activa d'ocupació.

 

També s'ha disposat una zona d'estands informatius on algunes de les empreses han comptat amb un espai en el qual poder informar de la seua activitat, de les accions que estan duent a terme, els serveis oferits o les ofertes de treball que puguen tenir actives tant ara com en el futur, al mateix temps que han arreplegat currículums dels assistents.

 

Finalment i com a punt fort d'aquestes jornades ha destacat la trobada entre empreses i persones aturades que s'ha donat en la sala Acció. Allí s'han realitzat entrevistes a totes aquelles persones que durant els dies previs s'han inscrit en les ofertes i han participat en el procés de selecció durant el mateix esdeveniment.

 

Segons ha comentat Conxa Garcia, "aquest conjunt de conferències i xarrades possibiliten que les persones aturades de la localitat coneguen i tinguen al seu abast les oportunitats laborals del territori, el lloc on descobrir les eines i serveis que hi ha en el seu entorn per a cercar treball, i alhora, participar i aprendre en totes les activitats programades".

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet