Versió per a imprimir

La Diputació posarà deures als municipis perquè reduïsquen les emissions de CO2 que actualment representen el 50% del total

  • La vicepresidenta, Maria Josep Amigó, i el diputat de Medi Ambient, Josep Bort, han presentat unes jornades comarcals on es transmetran accions contra el canvi climàtic com ara l'obligatorietat d'instal.lar plaques fotovoltaiques o l'ús de mitjans de transport elèctrics
  • Amigó i Bort han aplaudit que de 2015 a ara s'haja passat de 22 a 220 pobles adherits al Pacte de les Alcaldies impulsat per la Diputació per lluitar contra el canvi climàtic i han demanat un “sobreesforç per avançar en un model baix en carboni i de descentralització energètica"
Imagen
16/04/2018

La vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, i el diputat de medi ambient, Josep Bort, han presentat aquest matí, a la sala de premsa de la Diputació, unes jornades que se celebraran a dotze municipis diferents sobre canvi climàtic i energia sostenible i que aprofundiran en la mobilitat elèctrica, l’autoconsum, la transició i la pobresa energètica.  A l’acte de presentació els ha acompanyat també Rafael Castillo, president d’ASELEC (Associació d’Empreses Elèctriques de València).

 

Segons Maria Josep Amigó, aquestes jornades tècniques d’àmbit comarcal, dirigides a càrrecs electes, a tècnics municipals i al públic en general, es realitzen “amb la finalitat de recolzar l'esforç de les autoritats locals en l'aplicació de polítiques d'energia sostenible” ja que ha remarcat que “els pobles i ciutats són directament o indirecta responsables de més de la meitat de les emissions de gasos d'efecte hivernacle associades a l'ús d'energia en les activitats humanes, i que per tant, és fonamental que en prenguen consciència i passen seriosament a l’acció per a reduir-les”. La vicepresidenta ha afegit que “a fi de canviar aquesta realitat, des de la Diputació només arribar al 2015 vam assumir la responsabilitat de ser coordinadors territorials d’aquest Pacte a la demarcació de València i des d’aleshores ens ho hem pres molt seriosament i no hem parat de fomentar l'adhesió dels municipis de la província al Pacte, i de fet, hem passat des de 2015, de 22 municipis adherits a 220 en l’actualitat, i encara volem arribar als 266 de la província”.

 

Coincidint amb Josep Bort, Amigó ha demanat un “sobreesforç per reduir les emissions dels municipis que s’aconseguirà si posen a la pràctica les accions que es proposaran en aquestes jornades”. El diputat de Medi Ambient ha remarcat que amb aquestes la Diputació pretén “traslladar el coneixement de professionals a les comarques i que s’hi actue localment. Tot i que el canvi climàtic és una problemàtica global els municipis són els que poden emprendre accions, per això hem de dotar d’informació i eines als municipis, uns deures que ens demanen des d’Europa i que ara ens toca exigir-los als nostres municipis”.

 

Per a Rafael Castillo, ASELEC i la Diputació “són institucions complementàries per a portar a terme aquest tipus de polítiques”. A més ha mencionat que aquestes jornades estaran dividides en dos parts una d’interrelació amb experts d’ASELEC i Aeioluz i l’altra una zona de la carpa on els ciutadans “podran rebre informació sobre vehicles elèctrics (que estaran exposats) i punts de càrrega entre d’altres.

 

Què es fa a aquestes jornades?

 

Aquesta ruta de jornades començarà el proper 18 d’abril a Utiel i finalitzarà el 18 de juliol a Ontinyent. Durant aquestes 12 jornades la ruta recorrerà els municipis d’Utiel, Ayora, Xàtiva, Xiva, Massamagrell, Sagunt, Pobla de Vallbona, Torrent, Paiporta, Sueca, Gandia i Ontinyent.

 

A cadascuna de les localitats es donarà a conèixer el “Pacte de les Alcaldies pel Clima i l’Energia” impulsat per la Diputació de València a partir d’una iniciativa presentada per la Comissió Europea l’any 2008.

 

Durant aquestes jornades tècniques d’àmbit comarcal s’informarà del “Pacte de les Alcaldes”, es difondran coneixements tècnics sobre el cotxe elèctric i els punts de càrrega per a aquest tipus de vehicle, es promourà l’autoconsum, tot remarcant la necessitat d’impulsar la instal·lació massiva de plaques fotovoltaiques als municipis i s’hi informarà també sobre ferramentes específiques d’estalvi energètic com els programes “50-50” o l’estalvi en programes socials de pobresa energètica.

 

 

 

 

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet